Erdoğan: AKPM kararı tamamen siyasi, tanımıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKPM'nin Türkiye kararıyla ilgili olarak "Karar tamamen siyasi, tanımıyoruz" dedi.

Erdoğan: AKPM kararı tamamen siyasi, tanımıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetim sürecine almasına yönelik kararını “tamamen siyasi” olarak değerlendirdi ve “Kararı tanımıyoruz” dedi.


Reuters’a konuşan Erdoğan, 16 Nisan'daki referanduma ilgili "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) sonuçları değerlendirme yetkisi yok" dedi. 

'ERKEN SEÇİM YOK'

Erdoğan, olası bir erken seçimin de Türkiye gündeminde olmadığını belirtti. Erdoğan, "Bir seçim ile tekrar gündemi farklı bir yere kaydırmanın anlamı yok, Kasım 2019'a kadar işimize bakacağız, ekonomimizi güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
Sincar operasyonu

ŞENGAL SALDIRISI

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "ABD ya da koalisyon onay vermediğini" açıkladığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Şengal operasyonu için ABD, Rusya ve Kuzey Irak'ın bilgilendirildiğini söyledi ve "Operasyonda 5-6 peşmergenin öldüğü bilgisi geldi; bu bizim için arzu edilmeyen bir konuydu; bildirime rağmen bunun olması bizi üzdü" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, TSK'nın Kuzey Irak ve Suriye’nin kuzeyine yapılan hava harekâtlarına tepki göstermiş ve "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyi ve Kuzey Irak'ta ne ABD'yle ne de IŞİD karşıtı koalisyonla uygun bir koordinasyon oluşturmadan saldırılar düzenlemesinden çok endişeliyiz. Endişemizi Türk hükümetine ilettik" demişti.

KABİNE REVİZYONU

Erdoğan, kabine revizyonu iddiaları için “Kabine revizyonu konusunda Başbakan ile bir müzakeremiz olmadı, bunlar hiç gündemimize dahi gelmedi” ifadesini kullandı.

ZARRAB VE ATİLLA

Erdoğan, 16-17 Mayıs tarihlerinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini hatırlatırken tutuklu bulunan Reza Zarrab ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın durumlarının bu görüşmede gündeme geleceğini söyledi. Erdoğan, Zarrab için “Bir suçu varsa Türkiye'ye bildirilir ve gereği yapılır ama yoksa bazı şeyler uydurularak insanlar tutuklanırsa, vatandaşına sahip çıkamayan ülke konumuna düşersiniz” ifadelerini kullandı. Atilla için de “Bizim tespitlerimiz Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı'nın tutuklanmasında FETÖ ile ilgili bağlantılar olduğu yönünde” dedi.

AB İLE İLİŞKİLER

Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile yaşanan gerilim için de referandum yapılabileceğine yönelik sinyal verdi. "Biz AB'ye ne kadar bağlıysak onlar da bize o kadar bağlı" diyen Erdoğan, "Avrupa Birliği 3-5 sene daha bu işi sallarsa, bize tek bir seçenek kalıyor; millete gitmek" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER