Erdoğan: Emekliye zam kapısını kapattı, sabır istedi

Emekliye seyyanen zam talebiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bu gideri karşılamaya yetmiyor" dedi.

Erdoğan: Emekliye zam kapısını kapattı, sabır istedi

AK Parti'nin Kütahya'daki seçim mitinginde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin seyyanen zam talebine kapıyı kapattı.

"10 bin lira olan emekli maaşının yeterli olmadığını biliyoruz" diyen Erdoğan 7-10 bin seyyanen zam talebi için ise, "2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor" dedi. 

MHP İLE AK PARTİ ADAYLARI YARIŞIYOR 

"Kütahya'da 31 Mart seçimleri için adaylarımız Cumhur İttifakı olarak ortak göstermedik" diyen Erdoğan, "Eser ve hizmet siyasetinde yarışmak için ayrı adaylarla seçime girdik. Hayırda yarış olarak gördüğümüz bu centilmence rekabetin şehrimiz için en güzel şekilde neticelenmesini diliyorum. Hangi partiye mensup olursa olsun, bu ülkenin her bireyinin, her Kütahyalı vatandaşımın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Seçimler gelir geçer, ama muhabbet ayrı kalır" diye konuştu.

'KİRLİ İTTİFAKLAR YAPILIYOR'

Muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Şehirlerimizin bir kısmında yapılan kirli ittifakları hep birlikte takip ediyoruz. Kiminde listeler geç veriliyor, aday isimleri sabahtan akşama değişiyor. Milletimiz Ali Cengiz oyunlarını çok iyi görüyor. Milletimiz ile omuz omuza verip meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız" diye konuştu.

EMEKLİYE ZAM AÇIKLAMASI: BÜTÇE YETMİYOR

Hayat pahalılığı ile mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, "En çok etkilediği kesimlerin başında emeklilerimiz vardır. Her ne kadar emekli maaşlarını bizden önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor" dedi.

Erdoğan "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edece, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettiği parayı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Emekliler için seyyanen zam önerisine kapıyı kapatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 10 bin lira, 7 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek, bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek. 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Mevcut maaşların tutarından söz etmiyorum. Sadece 7 bin lira ya da  10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum.

2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor. Aynı şekilde deprem harcamalarının tamamını bu iş için kullansak yine yeterli gelmiyor. Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan her birinin tüm bütçesini buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor. Askeriyle, polisiyle, eğitimcisiyle, sağlıkçısıyla velhasıl tüm işçisi ve memuruyla devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz. Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcut maaşlarının maliyeti değil, yapılması istenen ilave artışların tutarıdır. Seyyanen artışların, emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin de farkındayız."

EKONOMİ İÇİN 'SABIR' İSTEDİ

"Hayat pahalılığı başta, ekonomik dengeleri yerli yerine oturtmak için güçlü program uyguluyoruz. Yıl sonundan itibaren olumlu sonuçları görmeye başlayacağız" diyen Erdoğan sabır ve metanet isteyerek şöyle konuştu:

"Bu ülkenin ve bu milletin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek, bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan yine biziz. Milletimizden sabır ve metanet istiyoruz."

'ÖNCE DİNLEMEYİ ÖĞREN DELİKANLI'

Erdoğan'ın konuşması sırasında bir kişinin kürsüye seslendiği görüldü. Sözleri anlaşılmayan kişiye Erdoğan, "Önce dinlemeyi öğren delikanlı" diye seslendi. Erdoğan ardından Kütahya için yapılanları sıraladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER