Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

Rusya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştü. İkili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi
Rusya’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü. 2 saati geçen görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeler başladı.


Görüşme öncesinde konuşan Erdoğan, yoğun görüşme trafiğinin iki ülke ilişkilerini güçlendirdiğini belirtti. İkili ilişkilerin geleceğe yönelik güveni arttırdığını söyleyen Erdoğan, “Gerek bölgede ikili ilişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor. Özellikle bu normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir şekilde bir araya gelişimiz, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek” dedi.

Türkiye ile Rusya ilişkilerinin normale döndüğünü dile getiren Putin ise “Ticaret hacmimiz 8 ayda yüzde 30’dan fazla arttı” diye konuştu. Putin, iki ülkenin Suriye de dahil bütün konularda beraber çalıştığını belirtti. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER