Erdoğan-Putin görüşmesinin tarihi belli oldu

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in 9 Agustos'ta Rusya’nın St Petersburg kentinde bir araya geleceklerini söyledi.

Erdoğan-Putin görüşmesinin tarihi belli oldu

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich iki ülke ilişkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 9 Ağustos’ta St.Petersburg kentinde bir araya geleceklerini açıkladı.

“Daha üst seviyelere taşımak istiyoruz”

Şimşek, “İlişkilerimizi geliştirmek ve 24 Kasım öncesinden daha üst seviyelere taşımak istiyoruz” dedi.

Rusya ile Türkiye arasındaki charter seferlerinin yeniden başlaması amacıyla Moskova’ya güvenlik önlemleriyle ilgili bir rapor sunduklarını aktaran Şimşek, “Bildiğim kadarıyla, charter seferlerinin başlaması amacıyla Türkiye gerekli önlemleri aldı ve bu önlemler, Moskova’ya iletildi” dedi.

Şimşek, Moskova yönetiminin darbe girişimi sırasında verdiği destek nedeniyle Rusya’ya teşekkür etti.

“İlişkilerdeki buzlar kademeli olarak eritmeli”

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich de, Erdoğan ile Putin görüşmesinin Ağustos ayının ilk yarısında gerçekleşebileceğini söyledi.

Rusya’nın Türkiye ile yapıcı müzakerelere hazır olduğunu ifade eden Dvorkoviç ise Türkiye ile Rusya’nın ekonomik ve ticari ilişkilerdeki buzları kademeli olarak eritmesi gerektiğini söyledi.

Dvorkoviç ayrıca, Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlamasıyla birlikte turizm alanı da dahil olmak üzere işbirliğinde güvenlik koşullarının sağlanması koşuluyla iyi bir perspektif gördüklerini belirtti.

1 Temmuz’da Rusya’nın Soçi kentinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda bir araya gelmişlerdi.

Rusya savaş uçağı, geçtiğimiz yıl 24 Kasım’da Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye F-16 jetleri tarafından düşürülmüştü.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER