Erdoğan: 'Seçilmişler görevden nasıl alınır' diyorlar; bal gibi de alınır

28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazıları, ‘Seçilmişler görevden nasıl alınıyor ‘ diyor. Bal gibi de alınır” dedi.

Erdoğan: 'Seçilmişler görevden nasıl alınır' diyorlar; bal gibi de alınır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da bayramlaşma töreninde konuştu.

Belediyelere kayyum atanması konusuna dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bazıları, ‘Seçilmişler görevden nasıl alınıyor ‘ diyor. Bal gibi de alınır” dedi.

Erdoğan’ın gündeminde idam konusu da vardı. “Millet idam talebinde bulunuyor. Parlamento bununla ilgili kararı verdiği anda kimsenin buna karşı çıkma yetkisi yoktur” diyen Erdoğan, konuya dair Avrupa’dan gelen eleştirilere tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Van’daki saldırı

“Şu mübarek bayramın birinci gününde, Van’da bin kilo bombayı patlatan alçakları, er veya geç döktükleri kanda boğacağız. Bunun hiç lamı cimi yok.

Fethullah Gülen

“Beyefendi kendisi ‘kainatın imamıymış.’ 170 ülkede faaliyetleri varmış. Hesap başka… Kıtalarda imamlar var. Türkiye’de Türkiye’nin imamı var, şehirlerin imamı var, ilçelerin imamı var, devlet kurumlarının imamı var. Hesap başka, hesap büyük ama hesap çok farklı yerden döndü. Şimdi savruldular ve kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

İdam

“Millet idam talebinde bulunuyor. Dolayısıyla parlamento bunu gündemine alır, değerlendirir. Parlamento bununla ilgili kararı verdiği anda kimsenin buna karşı çıkma yetkisi yoktur. Bazı Avrupalı liderler bize diyorlar ki ‘Ama siz idamı savunuyorsunuz’. Bakın dedim, siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız. Demokrasi, milletin iradesidir, milletin yönetimidir.

“Eğer millet bunu istiyor, parlamento bu kararı veriyorsa, siz buna karşı çıkamazsınız. Kusura bakmayın, bunun kararını verecek olan Avrupa Birliği değildir, bunun kararını verecek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosudur, milletidir.

Belediyelere kayyum

“Belediyecilik yapmak yerine örgütlere payandalık yapan, milletin imkanlarını, kamunun kendilerine verdiği yetkileri bu doğrultuda kullanan bu kişiler zaten gerçek anlamda belediye başkanı değildi.

“Seçimle iş başına gelmiş olmak hiç kimseye elindeki imkanları terör örgütlerine peşkeş çekme hakkı ve yetkisi vermez. Aynı iradenin hem PKK hem FETÖ için diğer belediyelerde, özellikle büyükşehir belediyelerinde de ortaya konmasının önünde hiçbir engel yoktur. Milletimizi ‘ya devlet başa ya kuzgun leşe’ noktasına getirmeden bu adımların atılması şarttır.

“Bu konuda geç bile kalındı. Aslında çok daha öncesinden gerekli adımlar atılmadı değil.

“Şimdi 28 belediye başkanı görevden alınmıştır. Bazıları, ‘Seçilmişler görevden nasıl alınıyor ‘ diyor. Bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size sınırsız devlet, millet aleyhinde tasarruf yetkisini vermez. Çalışma alanın ne ise bu alan içerisinde çalışacaksın, devletin paralarıyla, imkanıyla sana teslim etmiş olduğu o iş makinalarını sen kalkıp da içme suyu kanalı, atık su kanalı, elektrik, doğalgaz, bunlar için değil de tamamen terör estirmek için kazarsan, yargı gelir, bütün adalet sistemi gelir, sana bununla ilgili hesabını sorar.

Suriye

Kimse Türkiye’nin Suriye’de farklı niyetler peşinde olduğumuzu göstermesin. Suriye, Suriyelilerindir. Suriye halkının memnun olduğu bu operasyondan sadece terör örgütleri şikayetçidir. Demek ki doğru yoldayız. Benzer bir çalışmanın Irak’ta yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2016, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER