Erdoğan’dan Cemaat’e: Okullaşın her imkanı sunalım

Erdoğan Gülen Cemaati’nin gündeme getirdiği dershaneler konusunda geri adım atmayacaklarını söyleyerek, “Cemaatin mensupları, en ileri gelenleri bugüne kadar Tayyip Erdoğan’a ne getirdiler de Tayyip Erdoğan bunu geri gönderdi?

Erdoğan’dan Cemaat’e: Okullaşın her imkanı sunalım
Erdoğan Gülen Cemaati’nin gündeme getirdiği dershaneler konusunda geri adım atmayacaklarını söyleyerek, “Cemaatin mensupları, en ileri gelenleri bugüne kadar Tayyip Erdoğan’a ne getirdiler de Tayyip Erdoğan bunu geri gönderdi?  Okullaşmaya gidin. Her türlü desteği biz verelim. Her türlü teşviki verelim; arsa, vergi, enerji…” dedi. Erdoğan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la görüşecek farklı heyetler konusunda ise "böyle bir planlamamız yok" dedi. 

Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan Rusya dönüşünde açıklamalarda bulundu.

BDP-HDP heyeti dışında farklı heyetlerin, gazetecilerin İmralı’ya giderek PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi konusunda Erdoğan, “böyle bir planlamamız yok” dedi.

“İmralı’ya şunlar bunlar gidecek’ gibi haberler çıktı. Böyle bir şey söz konusu değil. Bugüne kadar sadece BDP heyetinden 2-3 kişiye müsaade ettik. Onlar gidiyor. Bu konuda yetki Adalet Bakanlığı’nda. Uluslararası kuruluşlardan bu tür talepler geldiğinde Adalet Bakanlığımız değerlendirmesini yapar. Uygun görüyorsa izni verir, görmüyorsa böyle bir konuda illa bir şey yok” dedi.  

NE GETİRDİNİZ DE GERİ GÖNDERDİK?

Erdoğan Gülen Cemaati’nin gündemde tuttuğu dershanelere ilişkin de ilk kez "cemaat" ifadesini kullanarak konuştu.

Bugüne kadar Cemaatin istediği her şeyi yaptıklarını anlatarak sitem eden Erdoğan şöyle dedi:

“Cemaatin mensupları, en ileri gelenleri bugüne kadar Tayyip Erdoğan’a ne getirdiler de Tayyip Erdoğan bunu geri gönderdi? Üniversitelerin hazırlanması, üniversitelerin verilmesi ile ilgili adımlardan tutunuz da birçok faaliyete yönelik yapabileceğimiz ne varsa bunları yaptık. Benden geri dönen hiçbir şey yoktur. Buna Rabbim şahittir.”

OKULA DÖNÜŞÜN HER TÜRLÜ İMKANI SUNACAĞIZ

Erdoğan dershanelerin kapatılması ile Cemaatlere özel okul yolunu açarak her türlü imkanı sunacaklarını da şu sözlerle dile getirdi:

“Çok açık, net neler yapılabileceğini söyledim. Gelin bunu okula dönüştürün. Ve her türlü teşviki verelim; arsa, vergi, enerji... ‘Öğretmende sıkıntım var’ diyorsan, bu öğretmenleri yazılıya tabi tutmadan mülakatla alalım ve istihdam edelim.”

Erdoğan Cemaate yakın basın organlarını da, muhalefetin söylemlerine “yem olmak”la suçladı.

Cemaat çevrelerine “hemen süratle okullaşmaya gidin. Her türlü desteği biz verelim” diye seslenen Erdoğan geri adım atmayacaklarını söyledi.  

'SEÇİM BARAJIYLA DEVAM EDERİZ'

Erdoğan “demokratikleşme paketi”ndeki seçim önerilerinin seçim barajını sürdürme amaçlı olduğunu da itiraf etti.

“Seçim barajı konusu ne olacak?” sorusuna “Onlardan (muhalefet) bir teklif gelmeyince demek ki mevcut halden memnunlar. O zaman biz mevcut halle yolumuza devam ederiz” diye konuştu. / anf

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER