Ermenek'te çıkarılan iki işçinin kimlikleri tespit edildi

Ermenek’teki iş cinayetinin ardından ocaktaki cenazelerine ulaşılan iki işçinin kimlikleri tespit edildi.

Ermenek'te çıkarılan iki işçinin kimlikleri tespit edildi

Karaman’ın Ermenek ilçesi Pamuklu köyü Cenne mevkiinde Has Şekerler Madencilik’e ait ocakta gerçekleşen iş cinayetinin ardından başlatılan çalışmalarda 34. gün. Cinayetin yaşandığı madende dün cesetlerine ulaşılan işçilerin kimlikleri tespit edildi. Cenazelerin Ocak Şefi Recep Çiloğlu ile işçi Mehmet Baha’ya ait olduğu belirlendi.

28 Ekim tarihinde su baskınına uğrayan maden ocağından cenazeleri son çıkarılan 2 işçinin kimlikleri, yapılan DNA testleri sonucunda belirlendi. Madendeki diğer 6 işçiye ulaşılması için de çalışmalar devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kurtarma çalışmalarını hangi aşamada olduğunu maden ocağına ait haritanın krokisi üzerinden görsel olarak basına açıklamada bulundu. Ancak 2 madencinin bulunduğu noktanın bugüne kadar dağıtılan krokiden farklı bir noktada olduğu öğrenildi.

Recep Çiloğlu

Kimliği tespit edilen 57 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası şef Recep Çiloğlu’nun Zonguldaklı ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında uzun yıllar çalıştıktan sonra 1994’te emekliye ayrıldığı ifade edildi. Çiloğlu’nun, TTK Üzülmez Müessesi’nde çalışırken 6 arkadaşıyla göçükte kaldıklarını ve kendi imkanlarıyla sağ olarak çıkmayı başardıkları bildirildi.

Mehmet Baha

Cenazesi çıkarılan Ermenek ilçesinin Güneyyurt Beldesi’nde oturan 32 yaşındaki Mehmet Baha ise, evli ve 1 çocuk babası. 9 yıllık madenci Mehmet Baha, 4 yıldır mahsur kaldığı madende çalışıyordu. 8 yıllık evli olan eşi Emiş Baha, eşinin son 3 aydır para alamadığı için de olay günü birikmiş ücretini alabilmek için ocağı gittiğini söylemişti.

Ne olmuştu?

28 Ekim’de Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Madencilik şirketine ait kömür ocağında yaşanan iş cinayetinde madende yaşanan su baskını sonucu 18 işçi mahsur kalmıştı.

18 işçinin mahsur kaldığı iş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şirket sahibi Saffet Uyar savcılık ifadesinde, kazayı öngörmediklerini ve böyle bir kazayı tahmin etmediklerini söylemişti.

30 Ekim’de ocağın işletmecisi Has Şekerler Madencilik’ten açıklama yapıldı. Açıklamada “doğal bir afetten bahsediliyor” denilmişti.

Adresinde bulunmadığı için hakkında yakalama kararı çıkan Uyar, 9 Kasım’da ifade vermek için Ermenek Cumhuriyet Savcılığı’na gitti.

İş cinayetiyle ilgili 8 Kasım’da 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Madenin sahibinin de aralarında bulunduğu ve 5 kişi taksirli öldürme suçundan tutuklandı.

Madende mahsur kalan 18 işçiden ikisinin cenazesine 6 Kasım’da ulaşılmıştı.

17 Kasım‘da 2 işçi 18 Kasım‘da ise 6 işçinin cesedine ulaşılmıştı.

29 Kasım’da ise 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER