Eş başkan adayları oy kullandı

Seçimlere eş başkanlık sistemi ile giden BDP'nin kadın ve erkek adayları bir çok merkezde oylarını kullandı.

Eş başkan adayları oy kullandı
Seçimlere eş başkanlık sistemi ile giden BDP'nin kadın ve erkek adayları bir çok merkezde oylarını kullandı. Diyarbakır'da oy kullanan Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Kışanak, ''Demokrasi için son derece önemlidir'' derken Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ahmet Türk ise "Biz bu seçimlerde Kürdistan ve Türkiye'de yerinde yönetim modelinin gelişmesine istiyoruz" dedi.

DİYARBAKIR


Diyarbakır Büyüksehır Belediyesi Eşbaşkan Adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı oy kullanmak için sandık başına gitti. Diyarbakır'da sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı altında oy verme işlemi devam ederken Diyarbakır Büyüksehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Fırat Anlı eşi Özlem Anlı ile birlikte oy kullanacağı Gaffar Okkan İlköğretim Okulu'na geldi. 1352 No'la sandıkta oyunu kullanan Anlı, kısa bir açıklama yaptı. Oy verme işleminin demokratik bir biçimde devam etmesini dileyen Anlı; ''Hayırlı olsun. Halkımız seçimini yapıyor. Her sandıkta partimizin de müşahitleri bulunuyor. Halk kendisini kimin temsil etmesini istiyorsa onu seçecek'' diye konuştu. Anlı, kar yağışının sandık başına gidilmesinin önünde engel olmaması gerektiğini belirterek, yurttaşların olumsuz havaya rağmen sandık başına giderek, oylarına sahip çıkmasını istedi.

KIŞANAK: DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediyesi Eş başkan Adayı Gültan Kışanak da oyunu Ayşe Numan Konakçı İlköğretim Okulu'nda kullandı.1397 No'la sandıkta oyunu kullanan Kışanak, "Oyumu Diyarbakır'a, halkımıza verdim. Oyumu barışa, demokrasiye verdim'' diye konuştu. ''Bu oyun ve halkımızın kullandığı her bir oyun hayırlı olmasını diliyorum'' diyen Kışanak her sorumlu yurttaş gibi muhtar adayı için de oyunu kullandığını belirterek, ''Demokrasi için son derece önemlidir'' dedi.

MARDİN


Artuklu ilçesine bağlı Yalım İlk Öğretim Okulu'nda oy kullanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Ahmet Türk, yerel seçimlerin referandum niteliği taşıdığını belirterek, "Türkiye ve Kürdistan'ın halkı bir sınavdan geçecek. Görebildiğimiz kadarıyla Türkiye'deki değişim dönüşüm için bu seçimler önemlidir. Her kes bu seçimde bir sınavdan geçecek. Biz bu seçimlerde Kürdistan ve Türkiye'de yerinde yönetim modelinin gelişmesine istiyoruz" dedi.

Mardin Büyükşehir Eş Başkan adayı Februniye Akyol ise Midyat ilçesine bağlı Gölez (İwerdo) köyünde oyu kulandı.

URFA

BDP Urfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Baydemir, oyunu Merkez Haliliye ilçesi Anadolu Lisesi 2218 numaralı sandıkta kullandı. Baydemir, oy vermeye aynı okulda oy kullanan eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir ile birlikte geldi. Baydemir görevliler ile tokalaştıktan sonra oy pusulalarını aldı. Oyunu kullandıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, 65 gün boyunca Urfalılar ile birlikte olduğunu ve hareketli bir dönemini geride bırakıldığını vurgulayarak, "Bugün söz söyleme sırası halkındır. Esas noktayı koyacak olan halkın hür iradesidir. Sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun saygı duyulması gerekiyor" dedi. Urfa'nın seçim atmosferi bütün Türkiye'ye örnek olacağını söyleyen Baydemir,"Urfa için kim daha hayırlısıysa o olsun. Umarım herhangi bir seçim hilesi yaşanmaz. Urfa seçim atmosferini demokratik bir olgunlukla geçirmiş olur. Siyasi partiler birlerinin düşmanı değil, hizmet yarışında olsa olsa birbirlerinin rakipleri olabilirler" diye konuştu.

Bir diğer Eş Başkan Adayı Leyla Akça Merkez Haliliye ilçesi İbrahim Tatlıses İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunarak çalışanlara teşekkür etti. Daha sonra oy vereceği Yenişehir ilköğretim okuluna geçen Akça, 2062 numaralı sandıkta oyunu kullanıp çalışanlara teşekkür etti. Kısa bir açıklama yapan Akça, seçimlerin Urfa için demokrasi ve barışa vesile olmasını diledi.

SİİRT

Siirt ve ilçelerinde erken saatlerde başlayan sağanak yağmur yerini kara bıraktı. Yağmur ve ardından gelen karla güne başlayan Siirtlilerin sandıklara akın ettikleri görüldü. BDP'li Siirt Belediye Eş Başkan adayları da sandık başına giderken, Belkiza Beştaş Epözdemir Fevzi Çakmak ilköğretim okulu'nda oyunu kullanırken, Tuncer Bakırhan ise Endüstri Meslek Lisesi'nde sandık başında yerini aldı. Okul girişinde alkış ve tezahüratlarla karşılaşan adaylar, oylarını kullanırken, "Barışa vesile olsun" mesajı verdi. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da eş başkan adayı Tuncer Bakırhan ile birlikte oy kullanırken, "Siirt'e ve Türkiye'ye hayırlı ve barışa vesile olsun" diyerek Bakırhan ve Epözdemir'i şimdiden kutladığını ifade etti.

ADIYAMAN

BDP Adıyaman Belediyesi Eş Başkan Adayı Erdal Yavaş Yeni mahallede bulunan Bilge Anadolu Lisesi 1375 nolu sandıkta oyunu kullandı.

NUSAYBİN

BDP Nusaybin Belediye Eş Başkan Adayları Sara Kaya oy kullanmak için sabah saatlerinde 8 Mart Mahallesi'nde bulunan Atatürk Ticaret Lisesi 1064 nolu sandığa, Eş Başkan Adayı Cengiz Kök ve Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ise Yeşilkent Mahalllesi Yıldırım İlkokulu 1218 nolu sandığa geldi. Zafer işaretleri ile okullara gelen Eş Başkanlar, oy kullanma sırasını beklerken sandık görevlileri ve yurttaşlarla sohbet etti. Kaya ve Kök daha sonra oy pusulalarını sandık görevlilerinden alarak oyunu kullandı. Eş Başkan Adayı Sara Kaya, oy kullanma işleminin ardından yaptığı kısa açıklamada, kullanılan oyların Kürt Halk Önderi'in, Kürt halkının ve cezaevlerinde bulunan tutsakların özgürlüklerine vesile olmasını söylerken, Cengiz Kök ise, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

VİRANŞEHİR


KCK operasyonları kapsamında 4 buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra seçmen listeleri askıya çıktıktan sonra tahliye olan Viranşehir Belediye Eş Başkan Adayı Emrullah Cin ise seçmen kütüğünde kaydı olmadığı gerekçesiyle oy kullanamadı. 2

Şubat ayı ortasında aday gösterilen Emrullah Cin, ikamet adresini güncelledi ve seçimlerde oy kullanmak için ilçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Ancak, seçmen bilgilerinin 10- 23 Ocak tarihleri arasında askıya çıkarıldığı ve bu tarihler arasında güncelleme yapıldığı belirtilerek, süre içerisinde cezaevinde olduğu için başvuramayan Cin’in oy kullanamayacağına karar verildi. Cin belediye başkan adayı olmasına rağmen oy kullanamadı. / Evrensel
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2014, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER