'Esad Kürtleri Halep'ten çıkarmayacak'

Şam yönetiminin YPG ve PYD'yi Halep'te kontrol ettikleri iki mahalleden çıkarmak istediği iddiası yalanlandı. Suriye ordusundan Tümgeneral Ali Maksud, "Hükümetin böyle bir niyeti yok" dedi.

'Esad Kürtleri Halep'ten çıkarmayacak'
Suriye ordusundan Tümgeneral Ali Maksud, Şam yönetiminin Kürt güçlerini Halep’te nüfusunun çoğunluğu Kürt olan Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinden çıkarmak istediği iddiasını yalanladı. Maksud, “YPG bu kentte terörist gruplara karşı Suriye hükümetine destek olmak için savaştı ve şimdi de, Şeyh Maksud ve Eşrefiye gibi yerlerde Suriye ordusuyla koordinasyon haline güvenliği sağlıyor. Hükümetin bu güçleri uzaklaştırma gibi bir niyeti yok çünkü bölgeyi teröristlerden korumak için fedakârlıklar yaptılar” dedi.


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin partisi KDP’ye yakın Rudaw sitesine konuşan Suriyeli tümgeneral, PYD’nin ABD’yle ilişkilerini de şöyle değerlendirdi: “PYD’nin ABD’yle ilişkileri, Suriye hükümetine veya ordusuna sırt çevirdiği anlamına gelmiyor. Suriye Demokratik Güçleri, Menbic ve beş başka bölgede sınır bölgelerini Suriye ordusuna devretti.

Şam yönetiminin YPG’yi Halep’ten çıkaracağı iddiası, Rojava yönetiminde yer alan Suriye Kürt Sol Demokrat Partisi’nin lideri Salih Gado tarafından da yalanlandı. Gado, “Suriye rejimi, Halep’teki Kürt bölgelerinden çekilmesi için YPG’ye resmi talepte bulunmadı. Bu iddialar doğru olsa bile, YPG çekilmeyecektir çünkü bağımsız bir güç ve Suriye hükümetinden emir almıyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER