Esad: Uçağın düşürülmesi Erdoğan’ın niyetini gösterdi

Suriye Devlet Başkanı Esad, Rusya uçağının düşürülmesine ilişkin, “Bu Erdoğan’ın gerçek niyetini, sahadaki dengenin değişmesine sinirlerinin bozulduğunu gösterdi” dedi.

Esad: Uçağın düşürülmesi Erdoğan’ın niyetini gösterdi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Çek Cumhuriyeti’nde yayın yapan bir televizyona Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerilimine ilişkin konuştu ve Rusya uçağının düşürülmesiyle ilgili, “Bu Erdoğan’ın gerçek niyetini ve Rusya’nın sahadaki dengeyi değiştirmesinin sinirlerini nasıl bozduğunu gösterdi” dedi.

Rusya’nın Suriye Ordusu’na desteğinin ve katkısının artacağını söyleyen Esad, Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaşın sona ermesi için, “Daha önce de söylediğim ülkeler yani Fransa, İngiltere, ABD, Suudi Arabistan, Katar ve diğerleri, teröristleri desteklemeyi bırakması gerekir. Eğer destek durursa ertesi gün durum düzelmeye başlar, birkaç ay içinde Suriye’ye tamamen barış gelir” ifadelerini kullandı.

Silah bırakanlara af

Esad muhaliflerin silah bırakmaları halinde tamamen affedileceğini ancak IŞİD ve El Nusra üyelerinin yararlanamayacağını söyledi. Esad, “Hakkınızda herhangi bir suçlama yapılmayacak; normal, huzurlu hayatınıza geri dönebileceksiniz” dedi.

‘Örgüt üyeleri sığınmacıların arasına sızdı’

Öte yandan Esad, Avrupa’ya giden sığınmacıların arasına örgüt üyelerinin de sızdığını belirtti ve sığınmacıların çoğunluğunun ‘iyi ve yurtsever Suriyeliler’ olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER