Figen Yüksekdağ ve ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy'a soruşturma açıldı

Diyarbakır Başsavcılığı, DTK kongresinde yaptıkları konuşma nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ve ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy hakkında da soruşturma başlattı.

Figen Yüksekdağ ve ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy'a soruşturma açıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 26-27 Aralık’ta Kayapınar Spor Salonu’nda yapılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu’nun görüntü kayıtlarının incelenmesi sonucu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy hakkında “öz yönetim, özerklik, hendek ve barikat” açıklamaları dolayısıyla soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Soruşturma, “terör örgütü propagandası yapmak”, “suç işlemeye tahrik”, “halkı isyana teşvik” ile bunların yanı sıra Türk Ceza Kanununun 302. maddesi gereği “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak” gerekçeleriyle yürütülecek.

Yüksekdağ hakkında, milletvekili olduğu için anayasanın 83. maddesi uyarınca “soruşturma izni verilmesi” ve “yasama dokunulmazlığının kaldırılması” talebi ile Adalet Bakanlığı’na fezleke gönderileceği öğrenildi.

Dün de 6 kişiye soruşturma açmıştı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı dü de Demokratik Toplum Kongresi (DTK) kongresiyle ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Bölgeler Partisi Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile Halkların Demokratik Kongresi sözcüsü Sebahat Tuncel hakkında soruşturma açmıştı.

Ayrıca DTK kongresindeki özyönetim ve özerklik ifadeleri nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hakkında yine dün soruşturma başlatılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER