Gökçek'in ceketini kirletmeye 10 yıl hapis istemi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e 2012 yılında yumurta atarak ceketini lekeleyen iki kadına 10 yıl 4’er ay hapis cezası istendi.

Gökçek'in ceketini kirletmeye 10 yıl hapis istemi

Haziran 2012’de kürtaja karşı çıkarak “Çocuğun suçu ne, anası kendisini öldürsün” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i İzmir Caddesi’ndeki esnaf ziyareti sırasında protesto eden ve yumurta atan iki kadına 10 yıl 4’er ay hapis cezası istendi.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanıklar Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, 2’si Gökçek’in koruması olmak üzere 4 kişi tanık olarak dinlendi.

Tanıklardan Elif Doğan Gökçek’in korumalarının iki genç çocuğu ölümle tehdit edildiğini söyledi. Gökçek’in koruması Selçuk Sarıkaya savcıya verdiği ifadeyi tekrarladığını söylerken sanık avukatlarından  Tonguç Cankurt,  “Görüntülerde ‘Gökçek benim babamdır. Onun için ölürüm de, öldürürüm de’ diyorsunuz. Boğarak öldürmekten mi bahsediyorsunuz? Açar mısınız?” sorusunu yöneltti.

Gökçek’in avukatı Çağrı Alkan ise sorunun davayla ilgisi olmadığını savunarak, itirazda bulundu. Tanık Sarıkaya, “İşimin gereğini yaptım. Bugün de olsa aynısını yaparım” dedi. Bunun üzerine sanık Nebiye Merttürk, “İnsan öldürmek göreviniz midir?” tepkisinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Şafak Güler, esas hakkındaki görüşünü açıklarken, sanıkların olay sırasında Gökçek’e hakarette bulunduklarını, tehdit ettiklerini ve attıkları yumurtalarla ceketini kirlettiklerini gerekçe göstererek, ceket kirlenmesine hapis cezası istedi.  Savcı, Gökçek’i protesto eylemini “tehdit, kamu görevlisine hakaret ve mala zarar verme” şeklinde yorumlayarak, sanıkların 3 yıl 6’şar aydan 10 yıl 4’er aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Ceketteki zararın tespiti için bilirkişi incelemesi yapılmasını isteyen sanık avukatlarından Ender Büyükçulha, “Leke kalıcı mı, ceketin ederi nedir, bunların tespiti gerekir” dedi.

Sanık avukatları Gökçek’in de duruşmaya gelerek ifade vermesini talep etti. Mahkeme hakimi hem “hazırlık aşamasında ifade vermesi nedeniyle” Gökçek’in dinlenmesinden vazgeçilmesine karar verdi, hem de ceket üzerinde bilirkişi incelemesi yapılması talebini reddetti.  Hakim Şahin Kurt, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER