Gözaltı ve tutuklamalar sürüyor

Dersim ve Urfa’da 12 kişi tutuklandı. Mardin, Ağrı, Urfa ve Şırnak’ta da 8 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı ve tutuklamalar sürüyor

Dersim’in Nazımiye ilçesinde 28 Ağustos’ta ilçe emniyet amirliği ve kaymakamlık lojmanına düzenlenen saldırının ardından düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişi “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP Nazımiye İlçe Eşbaşkanı Zülfü Yüksel de bulunuyor

Mardin’in Derik ilçesinde sabah saatlerinde birçok eve düzenlenen baskında Derik Belediyesi eski başkanvekili Doğan Özbahçeci, Derik Belediyesi çalışanı Alaattin Ecer ve Renas Oduncu gözaltına alındı.

Ağrı’da 3 gün önce gözaltına alınan ve emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılan 2 kişi ile dün gözaltına alınıp bırakılan 1 kişi yeniden gözaltına alındı.

Urfa’da AK Parti İl Teşkilatı ve polise yönelik saldırıların ardından gözaltına alınan 4 kişi tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde de özel harekat timleri eşliğindeki sabah baskınlarında 2 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde mayıs ayında gözaltına alınıp ardından denetim serbestlik şartı ile serbest bırakılan Şeyhmus Demir isimli genç tutuklandı.

Tutuklular naklediliyor

Cezaevlerindeki doluluk oranları gerekçe gösterilerek tutuklular çeşitli cezaevlerine naklediliyor.

Vice News çalışanı 3 gazeteci bulundukları Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Adana Kürkçüler Cezaevi’ne gönderildi.

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 15 Ağustos tarihinden itibaren süresiz ve dönüşümlü açlık grevi başlatan 12 siyasi tutsak koğuşlarına düzenlenen baskınla Türkiye’nin farklı cezaevlerine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER