Gözaltına alınan 22 gazeteci serbest bırakıldı

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'ne yapılan baskında gözaltına alınan 22 gazeteci savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 22 gazeteci serbest bırakıldı

Kapatılan Özgür Gündem gazetesine 16 Ağustos günü yapılan polis baskını sonrası gözaltına alınan gazete çalışanları ve o esnada gazete binasında bulunan 25 kişiden 22’sinin götürüldükleri Kasımpaşa, Karaköy ve Taksim Polis Merkezleri’nde “polise mukavemet” iddiasıyla ifadeleri alındı.

İfade işlemleri tamamlanan gazetecilerden 22’si savcılık sorguları için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılığa sevk edilen gazeteciler, verdikleri ifadede polis şiddetini anlatarak şikayetçi olduklarınıbeyan etti.

22 gazeteci serbest bırakıldı

22 gazeteci savcılıkta verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Özgür Gündem gazetesi editörlerinden Günay Aksoy “Bu baskının sinyallerini almıştık. Ama dayanışma ağı örülmüştü, bu dayanışma 90’lılardan beri ören arkadaşlarımız var. Bu dayanışma bugün de sürdü. Gazetenin çalışanları olarak diz çökemeyen halkın diz çökmeyen gazetecileri olarak bu bayrağı düşürmedik. Bizden sonra gelenler de bu geleneği sürdürecek. Bu gelenek inanç veriyor.” dedi.

“Çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Aksoy ” Gazete mühürlü olsa da biz o gazeteyi çıkaracağız. Yarın saat 11’de gündem toplantısını yapacağız. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eksik bıraktığımız yanları tamamlayacağız. İçeride bıraktığımız arkadaşlarımız var. Onlar için daha fazla çalışacağız. Sadece onlar için değil, özgür basın çalışanları için mücadele edeceğiz” dedi.

Serbest bırakılan imc tv muhabiri Gülfem Karataş ve Kameraman Gökhan Çetin ise, yaptıkları ilk açıklamada uğradıkları baskıları dile getirerek, şöyle konuştular:

Karataş: Gazeteciliğin yargılanamayacağını bir kez daha gösterdik

“Bu iki günde yaşadıklarımız, hem psikolojik baskı açısından, hem gazetecilerin yargılanması açısından. çok zor geçti. Aslında biz yıllardır söylüyoruz, gazetecilik yargılanamaz diye. Bir kez daha göstermiş olduk gazeteciliğin yargılanamayacağını” dedi.

Çetin: Bir daha kimse, gazetecilik yaptığı için buralara düşmesin

“Benim için hayatımın dönüm noktası gibiydi. İşkenceler, darplar çok kötüydü. Bir daha kimse, gazetecilik yaptığı için buralara düşmesin diyorum”.

3 gazeteci hala gözaltında

Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya, Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve yazar Aslı Erdoğan Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmaya devam ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER