Gözaltına alınan gazetecilerin gözaltı süresi uzatıldı

Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskını ile “polise mukavemet” iddiasıyla gözaltına alınan 24 gazetecinin gözaltı süresi 19 Ağustos Cuma gününe kadar uzatıldı.

Gözaltına alınan gazetecilerin gözaltı süresi uzatıldı

Özgür Gündem gazetesi hakkında kapatılma kararının verilmesinin ardından gazete binasına polisler tarafından yapılan baskın ile “polise mukavemet” iddiasıyla gözaltına alınan 24 gazete çalışanı farklı karakollarda tutuluyor.

Gözaltına alınan gazetecilerin gözaltı süresi ise 19 Ağustos Cuma gününe kadar uzatıldı. Gazetecilerin Cuma günü savcılığa sevk edileceği belirtildi.

Gözaltındaki gazeteciler

Gözaltına alınan gazeteciler, Karaköy, Kasımpaşa ve Taksim Polis Karakolu’nda tutuluyor.

Gözaltına alınanlar arasında o esnada haber takibi yapan imc tv muhabiri Gülfem Karataş ile kameraman Gökhan Çetin de bulunuyor.

Gözaltındaki isimler şöyle:

Özgür Gündem çalışanları; Günay Aksoy, Kemal Bozkurt, Reyhan Hacıoğlu, Önder Elaldı, Ender Öndeş, Sinan Balık, Davut Uçar, Fırat Yeşilçınar, İnan Kızılkaya, Zeki Erden, Elif Aydoğmuş, Bilir Kaya, Ersin Çaksu, Sevdiye Ergürbüz, Amine Demirkıran, Bayram Balcı ve Burcu Özkaya.

DİHA muhabirleri; Özgür Paksoy ve Mesut Kaynar.

imc tv; Gülfem Karataş ve  Gökhan Çetin.

Kapatma kararı sonrası destek amaçlı gazete binasına gelen İstanbul Tabip Odası’ndan Yılmaz Bozkurt ile Doğu Yayınevi çalışanı Hüseyin Gündüz de gözaltına alınanlar arasında.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER