'Gözaltında tutulan Kobanililerin durumu iyi değil'

Kobani’de şehir savaşının başlaması ile 5 Ekim’de sınır kapısından tahliye edilmelerinin ardından gözaltına alınan Kobanililer ile görüşen HDP Milletvekilleri, Kobanililerin kötü koşullar altında tutulduğunu belirterek, açlık grevindekilerin durumunun iyi olmadığını aktardı.

'Gözaltında tutulan Kobanililerin durumu iyi değil'

Kobani’de 5 Ekim’de başlayan şehir savaşının ardından kentten tahliye edilir edilmez Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda alıkonulan ve Suruç Kapalı Spor Salonu’nda tutulan Kobanililer ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk görüştü.

Herhangi bir prosedür olmadan 7 gündür alıkonulan aralarında kadın, çocuk, yaşlı, gazeteci ve doktorların da bulunduğu Kobanililer ile görüşen milletvekilleri, görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Urfa Milletvekili İbrahim Binici: “Kapıdan kimlik ibraz edip gelmelerine rağmen rehin alındılar. Bu insanların derhal bırakılması gerekiyor. Halkı zor tutuyoruz. Sürekli bize gelip, bu insanların neden burada tutulduğunu soruyorlar. Konunun hassasiyetle değerlendirmesi gerekiyor. Bıçak kemiğe dayandı. Bundan böyle Türkiye Kürdistan’ında yaşanacak olaylarda sorumluluk almayız.

“Çok acı bir şekilde pislik ve tozlu bir ortamda tutuluyorlar. İnsani bir ortam değil. Yetkililer, sadece ‘misafir’ olduklarını söylüyor, ancak serbest de bırakmıyor ” dedi.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk: “IŞİD’in zulmünden kaçıp başka bir zulümle karşı karşıya kaldılar. Türkiye’de yaşanan olayların intikamını alıyorlar. Mülakat adı altında sorgulanıyorlar. Açık bir şekilde onur ve irade kırma yaklaşımı var. Bunun izahı ve mantığı yok. Kabul edilemez bir şey. Buna karşı tutum alacağız” dedi.

Tuğluk, içeride tutulan 160’dan fazla kişinin günlerdir açlık grevinde olduğunu belirterek, açlık grevindekilerin durumunun iyi olmadığına ve sağlık sorunu yaşayanların hastaneye kaldırılmadığına dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER