Hacı Boydak tutuklandı

Darbe girişimi soruşturması kapsamında dün gözaltına alındıktan sonra, nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıla Hacı Boydak, Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Boydak, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Hacı Boydak tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında dün gözaltına alındıktan sonra, nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Boydak Holding Eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, tutuklandı.

Bir süre önce İstanbul Nişantaşı’ndaki Amerikan Hastanesi’nde mide ameliyatı geçiren ve dün taburcu edilerek Kayseri’ye giden Hacı Boydak, gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da sağlık sorunu nedeniyle yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ancak, savcılığın itiraz etmesi üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Hacı Boydak bugün gözaltına alınarak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Hacı Boydak, buradan da nöbetçi bir üst mahkemeye çıkarıldı.

İkinci kez çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding’in yöneticilerinden Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Bekir Boydak ile Memduh Boydak ile Aliye Boydak tutuklanmış, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile holding yöneticisi Halit Bayhan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kayseri’de 9 Mart’ta “paralel yapı” soruşturması kapsamın yürütülen operasyonda, örgüte mali finans sağladığı iddiasıyla tutuklanan Hacı Boydak, 70 gün boyunca tutuklu kaldıktan sonra adli gözetim ve yurtdışı yasağı şartıyla Mayıs ayında serbest bırakılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER