Hakkari Barosu Uyardı. 'İtibar Etmeyin'

Hakkari Barosu vatandaşlardan VEDAŞ ve TEDAŞ'a ait pilon direk ile direk yerleri için dava açmak talebiyle vekalet talep eden farklı barolara üye avukatlara itibar edilmemesini istedi.

Hakkari Barosu Uyardı. 'İtibar Etmeyin'
Hakkari Barosu, il sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşların tapulu arazisi üzerinde bulunan VEDAŞ ve TEDAŞ’a ait pilon direk ve direk telleri için vekalet talep eden Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinde ikamet eden avukatlara itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada,"“Hakkari İl ve İlçeleri ile bağlı Belde ve Köyler dahil olmak üzere, vatandaşa ait tapulu alan içerisinde bulunan Vedaş ve Tedaşa ait pilon direk ve direk tellerine dava açmak suretiyle, vatandaştan vekalet alan Diyarbakır, Batman ve Siirt İllerinde ikamet eden avukatlara, vatandaşların itibar etmemelerini, bu avukatlara vekalet verilmemesini istiyoruz. Vekâlet veren vatandaşların notere giderek bu avukatları azletme yoluna gitmelerini önermekteyiz" denildi. 

Açıklamada, dışarıdan gelerek iş alan bu avukatların, kendi menfaatlerini ön planda tuttukları, vatandaşın lehine çalışmadıkları, vatandaşa bu iş karşılığında yüksek miktarda tazminat çıkartacakları yönünde yalan söyledikleri ve vatandaşı kandırdıkları ifadelerine yer verildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Aynı avukatlar teknik bilirkişiler ile anlaşmalı olarak, dosyaların itiraz konusu olmaması için istinaf sınırının altında rapor çıkarttıklarını biliyoruz. Avukatlık kanununa aykırı hareket eden ve görevini kötüye kullanan bu avukatlar hakkında yasal işlem yapılması ve diğer disiplin cezalarına çarptırılması için hem mensubu olduğu Barolarına, hem de Barolar Birliğine bildirdik. Ayrıca Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.  Bunlarla beraber hareket eden, menfaat karşılığında bunlara yardımcı olan yereldeki şahıs veya şahısların tespit edilmesi halinde, onlar hakkında da ilgili yasal işlem başlatacağımızı bir kez daha kamuoyuna saygıyla bildiririz"

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2020, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER