Hakkari Valisi Ali Çelik, petrol sahasında müjde verdi

Hakkari'ye bağlı Işıklı bölgesindeki petrol arama sahasında incelemelerde bulunan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, en kısa sürede Hakkarililere petrol kuyularının açıldığı müjdesi verileceğini söyledi.

Hakkari Valisi Ali Çelik, petrol sahasında müjde verdi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, enerji sektöründe önemli bir yatırım olan Işıklı Bölgesi Petrol Arama Tesis İnşaatında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bölgedeki çalışmaların detayları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Çelik, açıklamalarda bulundu.

Hakkari Işıklı bölgesindeki petrol sahasının yol ve alt yapı çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini söyleyen Vali Çelik, "Hep beraber fikir üretmek, istişarelerde bulunmak üzere bölgeye bir çalışma ziyaretinde bulunduk. Bulunduğumuz nokta da petrol araması için kuyu sondajı için hazırlıkları devam eden bir alan. Bu da bizim için umut verici işlerden bir tanesi. İnşallah altyapısı bitmek üzere. Kuyuların açılacağı bölgeye ilişkin yol aksı tamamlanmış durumda. Şantiyenin ve kuyu kazma makinelerinin yerleşeceği platformun inşası devam ediyor" dedi.

En kısa süre içerisinde Hakkari'de petrol kuyularından kaliteli petrol çıktığını müjdeleyeceklerini ve bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Vali Çelik, "İnşallah en kısa sürede 15- gün 20 gün burası bitip makinelerin nakli başladıktan sonra da kuyu delme çalışmaları başlayacak. Umarım birlikte hep beraber bu güzel işlerin sonuçlarını da görmek nasip olur. Çok kaliteli petrol bulunma müjdeleri de sizlerin aracılığı ile kamuoyuna paylaşmış oluruz. En önemli şey bir yerden başlamak. Artık huzur ve sukünun hakim olduğu Hakkari'de bir çok şey başlamış durumda. İnşallah memleketimiz için Hakkari'miz için güzel şeylere güzel haberlere vesile olacak" diye konuştu.

Vali Çelik petrol arama faaliyetleri için, yol yapım ve yer düzenleme işlerini yürüten ekipler ile burada görev yapan askerlere kolaylıklar diledikten sonra bölgeden ayrıldı.

Çelik, dün Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Ak Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Karayolları Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, Karayolları Uzman Ekibi, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci ile birlikte bölgeye bir çalışma ziyaretinde bulunmuştu.

Resim

Resim

Resim

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023, 02:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER