Hakkari Valisi Çelik, heyelan bölgesinde inceleme yaptı

Hakkari Valisi Ali Çelik, sabah saatlerinde Hakkari Yüksekova kara yolunun Yeni Köprü mevkiinde meydana gelen heyelanı yerinde inceledi.

Hakkari Valisi Çelik, heyelan bölgesinde inceleme yaptı

Heyelanla birlikte gelen kaya parçalarının, yoldan geçen kamyonete isabet etmesi sonucu kamyonetteki 3 vatandaşın hafif yaralandığı olayda, yaralılar kontrol amaçlı ambulanslarla Hakkâri Devlet Hastanesine kaldırılırken, bölgede karayolları, AFAD ve jandarma ekipleri önlemler aldı. Yaralı vatandaşların  kontrolleri yapılarak sağlık durumlarının iyi olduğu ve taburcu oldukları bilgisini alan Vali Çelik, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve meydana gelen heyelan ile riskleri uzmanlar tarafından incelenerek yol açma çalışmalarının gerekli güvenlik önlemleri alınarak yürütülmesi hususunda ilgili birimlere talimatlarını verdi. Ekipler heyelanın düştüğü bölgede hem Hakkari tarafından hem de Yüksekova tarafından çalışmalara başladı.

Trafiğe kapanan kara yolu geçici olarak Sallkımlı ve Gürkaynak köylerinden geçişler sağlarken, büyük araçlar ise yapımı devam eden tünelde kontrollü olarak bırakılıyor. Öte yanda kamyonette yaralanan Kemal Can, Şemsettin Çiftçi ve Selahattin Kaya'nın Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

83-38.webp

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER