Hakkari Valisi'nden Yüksekova esnafına müjde

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ilçedeki olaylarda zarar gören esnafların zararlarının yarından itibaren ödeneceğini açıkladı.

Hakkari Valisi'nden Yüksekova esnafına müjde
 Yüksekova'da yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarda iş yerleri zarar gören esnafın zararları ödenmeye başlanıyor.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, pazartesi gününden itibaren ödemelerin hesaplara aktarılacağını belirterek, "İlçe esnafımızın zararları yarından itibaren ödenmeye başlanacak. Önceliği esnaflara verdik. Kararlar çıktıkça ödemeler yapılmaya devam edilecek" dedi.

Gelişmeyi çok olumlu bulduklarını belirten Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir bugüne kadar Yüksekova esnafına bankalar tarafından ve KOSGEB tarafından gerekli yardım ve desteklerin yapılmadığını belirterek, "Özellikle KOSGEB'in 50 Bin TL'lik kredi başvurusunda Yüksekova ve Şemdinli'de 2 bin esnaf başvuru yapmaya niyetlenirken başvuru sürecinde KOSGEB internet sitesinin yavaşlığı nedeniyle çok az ennaf kayıt yapabildi. Zararların ödenmeye başlanması bir nebze de olsa esnaf ve tüccar açısından ciddi bir hareketlilik getirecektir" dedi. 

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı da ödemelerin başlanacak olmasının çok iyi olduğunu belirterek, "Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldıktan sonra yaklaşık 70 gün boyunca ensafımızn zarar tespiti için bir çalışma yürüttük. Yaklaşık 1800 dosya hazırlandı. Hazırlanan dosyalar Yüksekova Değer Tespit Komisyonu'na sunuldu ama nihayi sonucu Hakkari Zarar Ziyan Tespit Komisyonu veriyor. Aslında biz ilk etapta basit usul kayıtlı 975 mükellefimiz için ödenmesi düşünülen 3 bin liralık desteği bekliyorduk ama zararların karşılacak olması esnafımız açısından daha iyi. Esnafımızın zararı büyük ve ne yazık ki bugüne kadar gerekli desteği göremedi. Sadece Kredi Kefalet Kooperatifi'nden alınan krediler, vergiler ve SSK, Bağkur ödemelerinin 1 yıl ertelenmesi yapılmıştı. Bu da ileriye dönük bir yüktür. Geç de olsa böyle bir kararın alınmış olması ve zararların karşılanmaya başlanacak olması esnafımız açısından iyidir. Oluşacak sirkülasyonla birçok esnafımız ve vatandaşımız borçlarından kurtulacaktır" dedi.  / Yüksekova Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2016, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER