Hakkari'de ev baskınları: 2’si çocuk, 8 gözaltı

Hakkari’de düzenlenen ev baskınlarında 2’si çocuk, 8 kişi gözaltına alını. Gözaltılara gerekçe olarak, Meskan Dağı’na gidiş gösteriliyor.

Hakkari'de ev baskınları: 2’si çocuk, 8 gözaltı
Hakkari’de düzenlenen ev baskınlarında 2’si çocuk, 8 kişi gözaltına alını. Gözaltılara gerekçe olarak, Meskan Dağı’na gidiş gösteriliyor. Evleri basan özel harekat timleri insanları darp ederken, polis dipçiğiyle yaralanan bir kadın da hastaneye kaldırıldı. 

Polisler, Hakkari'nin Kıran, Berçelan, Yenimahalle, Pehlivan, Tekser, Keklikpınar mahallelerinde gece saat 4.30 sularında eş zamanlı olarak ev baskınları düzenledi. Polis, Meskan Dağı'na gittikleri gerekçesiyle, 2’si çocuk, 8 kişiyi gözaltına aldı.

Yüzleri maskeli yüzlerce özel hareket ve siyasi şube polislerinin katıldığı baskınlarda evlerin kapıları kırılırken, Azat Kurt, Rojhat Akdağ, Menav Biçer, Ramazan Duman, F.Z. (14), Y.Ö. (16) ve ismi öğrenilemeyen 2 genç gözaltına alındı.

Evde bulunan kadın ve çocukların özel hareket polisleri tarafından darp edildiği belirtildi. Kapı ve pencerelerin kırıldığı bir çok evde ailelere hakaret eden özel harekat timlerinin Edibe Özdinç adlı kadını uzun namlulu silah dipçiğiyle darp ettiği aktarıldı. Hastaneye götürülerek tedavi edilen Özdinç, daha sonra taburcu edildi. Sabaha karşı kapılarının büyük bir gürültü ile çalındığını belirten Özdinç, "2 çelik kapıyı ve camlarımızı kıran özel harekat timleri ayakkabılarla evin içine girdiler. Hiçbir şey demeden bizlere saldırdılar. 4 yaşındaki uyuyan küçük çocuğun üzerine basarak hepimizi dövdüler. Hepimizde darp izi var. Bu alçaklar bizlerden ne istiyor. Polislerden şikayetçiyiz" diye konuştu. 

Gelen sesler üzerine kapıya yöneldiğini belirten Avdel Özdinç ise kapılarının kırıldığını ve polisler tarafından darp edildiğini ifade etti. Meskan Dağı'na gittiği gerekçesiyle 16 yaşındaki oğlu Y.Ö'nün gözaltına alındığını belirten Özdinç, "Çocuklarımız Meskan'a gittikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Bunu iyi bilsinler çocuklarımız şu an gözaltında olabilir ama bizler çocuklarımızın yerini dolduracağız ve Meskan'ı boş bırakmayacağız" dedi. 

Gözaltına alınan gençler Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER