Hasan Ferit Gedik davasında 2 sanığa tahliye

Uyuşturucuya karşı gerçekleşen eyleme ateş açılması sonu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in davasında 2 sanık tahliye edildi.

Hasan Ferit Gedik davasında 2 sanığa tahliye

Maltepe Gülsuyu’nda, 2013 yılında uyuşturucuya karşı gerçekleşen yürüyüşe açılan ateş sonucu vurularak hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in davası Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya 10’u tutuklu 18 sanık ile Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray, kardeşi Eriş Gedik ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada 2 sanık tahliye edildi.

Davanın tarafı olmayanların ve izleyicilerin salona alınmadığı, yaklaşık 4,5 saat süren duruşmada yaşananlar tutanaklara yansıdı. Duruşmada söz alan Gedik ailesinin avukatı Ebru Timtik, davanın kapalı celse yapılmasına ilişkin söz alarak, “Bu dava adil bir şekilde yürüyorsa, bırakın gazeteciler ve yazarlar bu davayı izlesin. Bu kadar küfrün ve hakaretin edildiği başka bir dosya yok. Reddi hakim ve reddi heyet talebimizi yineliyoruz” dedi.

Ayrıca duruşmayı izleyen yazar Emrah Serbes de salondan çıkarılmak istendi. Emrah Serbes’in çıkmak istememesi üzerine ise mahkeme heyeti Serbes’i zorla çıkardı.

Mahkeme heyeti, reddi hakim talebinin daha önce reddedildiğini belirterek, duruşma salonunun yetersiz olduğu için duruşmanın kapalı yapılmasıyla ilgili kararlarını zapta geçirdi. Duruşma salonunun küçük olmasına ilişkin yetkili makamlara yazı yazıldığını belirten mahkeme başkanı, “Yeterli salonun bulunmadığı ve tahsis edilemediği yönünde cevaplar verilmiştir. Mahkeme heyeti vicdanen rahattır. Mahkeme heyetinin taraflı olduğu yönündeki talepler sübjektif düşünceler olduğundan ve kişilerin bu düşüncelerini değiştirme imkanı olmadığından, yasalar çerçevesinde görev yapmaya çalışan mahkeme heyetinin reddini gerektirir yasal nedenler bulunmamaktadır” dedi.

‘Bana ateş ettiler kendimi korumak için ateş ettim’

Sanıklardan Mert Kazan, Hasan Ferit Gedik’in öldürüldüğü günü anlatarak, “Bu şahıslar toplanmış, yüzlerinde maske, ellerinde silah, ‘Uyuşturucuya hayır’ yürüyüşü yapıyorlarmış. Bu nasıl yürüyüş? Bunlar insan avına çıkmışlardı. Benim üzerime ateş ettiler, ben de kendimi korumak için ateş ettim. Diğer sanıkların olayla alakası yok, ben tek başıma gerçekleştirdim” dedi.

Duruşma ertelendi

Duruşma sonunda, mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Doğukan Çep ve Adem Köşgen’in, üzerlerine atılı suçun mahiyeti, delil durumu ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliyelerine karar verdi. Duruşma salonunda suç içeren söz, davranış ve küfürlerle ilgili gerekli işlemlerin yapılması için, SEGBİS görüntüleri ve zabıtların Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 21 Aralık günü saat 10.00’a erteledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER