'HDK ve HDP umudumuzu büyüttü'

HDK Genel Kurulu ve HDP kongresine katılan delegeler, "HDK ve HDP umudumuzu büyüttü, artık birlik olmadan güç olmayacağımızın farkındayız" dedi.

'HDK ve HDP umudumuzu büyüttü'
HDK Genel Kurulu ve HDP kongresine katılan delegeler, "HDK ve HDP umudumuzu büyüttü, artık birlik olmadan güç olmayacağımızın farkındayız" dedi. 
 
Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da yapılan HDK genel kurulu ve HDP kongresi, halklar için büyük umut oldu. Katılımcıların ortak görüşü: HDK ve HDP umudumuzu büyüttü. Demokrasiyi HDP getirecek. Yarınlar güzel şeyler getirecek. 
 
İzmir'den Müzeyyen Alpşen, Ankara'dan Ramazan Bulut ve Kadriye Özdemir, Çorum'dan Meliha Işıdır ve Samsun'dan Makbule Efe, HDK ve HDP kongrelerinde neler hissettiklerini anlattı. 
 
Müzeyyen Alpşen (İzmir): Çok heyecanlıyım. HDK ve HDP olması gereken tabloyu yarattı. Bütün ötekileştirilenler, halklar burada. Kadınlar, gençler, işçiler, eşcinseller, ezilen halklar, bütün ötekileştirilenler HDK ve HDP'de buluştu. Eğer bir şey değişecekse, ötekileştirilenlerin mücadelesi ile olacak. Gezi direnişi bize bu anlamda bir yol gösterdi. Yıllardır süren savaşı da HDP'nin mücadelesi bitirecektir.

Ramazan Bulut (Ankara): HDP amacına ulaşacak. Her şeyden önce bir birlik ruhu yakalandı. Bu mücadele ve birlik ruhu sokaklara, fabrikalara, tarlalara taşınırsa, HDP'nin başarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Kürt Kürtlüğü ile, Alevi Aleviliği ile dindar dindarlığı ile burada kendine yer buluyor. Bu nedenle HDP'nin önü açık.

Kadriye Özdemir (Ankara): HDK ve HDP bana büyük bir umut veriyor. Kongrede bunu daha çok hissettim. Bütün halklar burada. Halkların kardeşliği için bir aradayız. Demokrasiyi, HDP'nin getireceğine inanıyorum. 
 
Meliha Işıdır (Çorum): Bu kongre, beni hissettiriyor. Kongrede kendimi buluyorum. Sabahat Tuncel'in dediği gibi, 'HDP kadınlar için mücadele etmeyecek. Kadınlar zaten HDP'nin içinde varlar ve onlar mücadele ediyorlar.' Kadınların içinde var olduğu bir oluşum da hepimizin beklediği bir oluşumdu. Çok mutlu ve çok heyecanlıyım. Seçimlerde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü oluşumdaki bileşenler çok güçlü. Artık birlik olmadan güç olmayacağının farkındayız. Bu nedenle HDP bizim gerçekten umutlarımızı yeşerteceğimiz, büyükeceğimiz bir alan.

Makbule Efe (Samsun): HDK'nin başından beri takipçisiyim, ona inanan, emeğini, yüreğini ona akıtan bir insanım. Elbetteki umutkar görüyorum. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bu ülkede bugüne kadar yok sayılmış tüm kimliklerin, kültürlerin ortak bir gelecek için mücadele edecekleri çok güçlü ve yaşamsal bir zemin olarak görüyorum. Kongre ve konferanslarımız da çok olumlu geçti. Hakikaten yok sayılan tarafların kendi mücadelesini bu zeminde yan yana sürdürme kararlılığını bir kez daha teyit ettiği toplantılar oldu. Bizi yok sayanlar yanıldıklarını bir kez daha görecekler. İyi şeyler olacak, yarınlar güzel şeyler getirecek bize. / anf
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 21:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER