HDP: 1 Mayıs'ta Taksim'e

1 Mayıs'ta Taksim olacağını açıklayan HDP İl Eşbaşkanı Şamil Altan, "Hükümet 1 Mayıs'ı bir alan tartışması içine çekerek anlamsızlaştırmaya çalışıyor.

HDP: 1 Mayıs'ta Taksim'e
1 Mayıs'ta Taksim olacağını açıklayan HDP İl Eşbaşkanı Şamil Altan, "Hükümet 1 Mayıs'ı bir alan tartışması içine çekerek anlamsızlaştırmaya çalışıyor. Kararımızı 4 konfederasyon ve pek çok demokratik kitle örgütü ile birlikte verdik. Newroz'dan Gezi'ye 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" dedi.


Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

HDP il binasında düzenlenen toplantıya İl Eşbaşkanları Sema Anıl ve Şamil Altan'ın yanı sıra bileşen partilerden BDP İl Eşbaşkanı Arife Çınar, ESP İl Başkanı Çiçek Otlu, SDP İl Başkanı İbrahim Turgut ve SODAP sözcüsü Fatma İnce katıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Şamil Altan, HDP'nin tüm bileşenleri ile birlikte 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını belirtti, "Newroz'dan Gezi'ye 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" dedi.

AKP hükümetinin, Taksim Meydanı'nda uyguladığı 1 Mayıs yasağını hatırlatan Altan, "Hükümet, 1 Mayıs'ı bir alan tartışması içine çekerek anlamsızlaştırma ya, içini boşaltmaya ve manasızlaştırma ya çalışıyor. Biz kararımızı 4 konfederasyon ve pek çok demokratik kitle örgütü ile birlikte verdik. Taksim alanında olacağız" diye konuştu.

Hükümetin, devrimci güçlerle bir irade savaşına girdiğini söyleyen Altan, "Hükümetin seçimlerden sonra geliştirdiği yeni saldırılara karşı bütün kuvvetlerimizle karşı duracağız ve faşizan saldırıları özellikle 1 Mayıs alanında hep birlikte göğüsleyeceğiz" diye konuştu.

Yarın Ermeni soykırımının yıl dönümü olduğunu hatırlatan Altan, "Ermeni halkıyla, katliama maruz kalmış tüm halklarla birlikte tekçi zihniyete karşı Taksim'deyiz" dedi.

'BARIŞ, ADALET VE EŞİTLİK İÇİN'

HDP İl Eşbaşkanı Sema Anıl ise HDP'nin 1 Mayıs taleplerini açıkladı, "Barış, adalet ve eşitlik için 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" dedi.

BDP İl Eşbaşkanı Arife Çınar, ESP İl Başkanı Çiçek Otlu, SODAP Sözcüsü Fatma İnce ve SDP İl Başkanı İbrahim Turgut da, işçi ve emekçiler ile birlikte 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını duyurdu.

HDP, 1 Mayıs günü saat 10.00'da Şişli'de toplanarak, saat 11.00'da Taksim'e yürüyecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER