HDP 2 Ekim'de adaylarını tanıtıyor: HDP için 145 bin oy 13 vekil demek

HDP, 2 Ekim’de aday tanıtım toplantısı ardından da 10 farklı kentte büyük bölge mitingi yaparak seçim çalışmalarına başlıyor.

HDP 2 Ekim'de adaylarını tanıtıyor: HDP için 145 bin oy 13 vekil demek
HDP, 2 Ekim’de aday tanıtım toplantısı ardından da 10 farklı kentte büyük bölge mitingi yaparak seçim çalışmalarına başlıyor. HDP seçim kampanyasını da “barış, demokrasi ve adalet” ekseninde yürütecek. 13 milletvekilliğinin küçük oy oranlarıyla diğer partilere kaptırıldığı kentlere dönük özel bir strateji izleyecek olan HDP, buralarda toplamda 145 bin 572 oy artışı ile 13 yeni milletvekilliği kazanarak Meclis’teki milletvekili sayısını 100’e çıkarmayı amaçlıyor.


HDP Genel Merkezi bünyesinde oluşturulan 5 komisyon, partinin sandıktan yüzde 20 gibi bir oranla çıkması için bir yol haritası üzerinde çalışıyor. Seçimlerde izlenecek temel politika ise barış, demokrasi ve adalet temel kavramları olmak üzere 3 ayak üzerinden yürütülecek. Seçim kampanyasının ana slogan ve teması da bu politikalar ekseninde oluşturulacak.

MİTİNG PROGRAMLARI DAR TUTULACAK

Teknik olarak seçim hazırlıklarının sürdürüldüğü  HDP’de seçim sloganları, afiş ve seçim şarkıları için çalışmalar da yine devam ediyor. Bu kapsamda bayramın hemen ertesinde tüm teknik çalışmalar tamamlanarak, seçim kampanyasına 2 Ekim’de Ankara’da tüm adayların katılımıyla gerçekleşecek olan buluşma ile verilecek.

Aday buluşmasında 7 Haziran’daki “Büyük İnsanlık” sloganıyla açıklanan seçim beyannamesi de kimi değişikliklere gidilerek kamuoyu ile paylaşılacak. Birgün sonrasında da HDP’li kadın adaylar da Ankara’da aday tanıtım toplantısı düzenleyerek, kadın seçim beyannamesini açıklayacak.

7 Haziran seçimleri için 40’ın üzerinde merkezde miting gerçekleştiren HDP’nin, 1 Kasım’daki seçimler için büyük bölge mitingleri organize edilerek seçmenle bir araya gelinecek. Diyarbakır, İzmir, Van ve İstanbul gibi kentlerin de aralarında bulunduğu 10’un üzerinde kentte büyük bölge mitingleri düzenlenecek. Ancak diğer illerde de kitlesel etkinlik ve yerel mitinglerle de kampanya süreci sürdürülecek.

BAZI KRİTİK KENTLER MARKAJA ALINACAK

Kimi kentlere dönük taktik hesapları üzerinden gerçekleşecek olan seçimlerde HDP sadece 12 kentteki oylarına 145 bin gibi bir oy oranında ekleyerek, 13 yeni milletvekilli çıkartmayı hedefliyor. Buna göre, 7 Haziran koşullarına göre İstanbul, Aydın, Batman, Bingöl, Elazığ, Hatay, İzmir, İstanbul, Konya, Malatya, Manisa, Muş ve Urfa’yı markajına alan HDP, buradaki oylarının 7 Haziran koşullarına göre 145 bin artırıp, bu kentlerden 10’u AKP’den olmak üzere 13 yeni milletvekilini çıkarmayı hedefliyor. / EVRENSEL

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER