HDP: 23 yıl öncesinin utancı bitmedi, Sivas'ı unutmuyoruz

HDP, Sivas Katliamı’nın yıl dönümünde yayınladığı açıklamada, katliamın unutulmadığını kaydetti. HDP, katliamı aydınlatmanın yolunun “tekçi anlayışla yüzleşmek ve hesaplaşmak olduğuna” işaret etti.

HDP: 23 yıl öncesinin utancı bitmedi, Sivas'ı unutmuyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 2 Temmuz Sivas katliamının yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaparak, “23 yıl öncesinin utancı bitmedi, Sivas’ı unutmuyoruz” dedi.

Katliamın üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılmadığını hatırlatan HDP, katliamı aydınlatmanın yolunun “tekçi anlayışla yüzleşmek ve hesaplaşmak olduğuna” işaret etti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP hükümetleri katliamın arkasındaki devletin karanlık elini açığa çıkarmadıkları gibi, sanık avukatlarını da Meclis’e, belediye başkanlıklarına, yönetici kadrolara taşıdı.

“O gün Sivas’ta yaşananlar farklı halkların, inançların, kültürlerin beşiği olan Anadolu ve Mezopotamya topraklarında görülen ve dinmeyen acılardan sadece birisidir. Dersim, Koçgiri, Malatya, Ortaca, Maraş, Çorum, Gazi katliamları da aynı zihniyetin sonuçlarıdır.

“Bu katliamlar, devletin Kürt halkına ve Alevi toplumuna geleneksel bakışından, inkâr ve asimilasyon politikalarından ayrı düşünülemez.

“Biliyoruz ki, bu katliamlarla ve ‘tekçi’ devlet anlayışıyla yüzleşme gerçekleşmedikçe, açılmış yaralar kapanmayacak, halkın acılarına ve yasına içten saygı duyulmayacaktır.

“Bugün hesap sormanın ve yüzleşmenin yolu, ortak bir demokrasi ve özgürlük programıyla mücadeleyi büyütmekten geçiyor. Türkiye’nin farklı halklarının, kimliklerinin, inançlarının ve kültürlerinin güçlerini, enerjilerini ve iradelerini birleştirmek; demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesini yükseltmek yapılması gerekendir.

“23 yıl önce Sivas’ta katledilen insanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, bu katliamı lanetliyor ve tüm acıların ortağı olduğumuzu ifade ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2016, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER