HDP Avrupa'da halkla buluşmaya devam ediyor

7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Avrupa’da oldukça iddialı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) halkla buluşmaya devam ediyor. Fransa’nın Metz ile Almanya’nın Freiburg kentlerinde düzenlenen panellere yüzlerce kişi katıldı.

HDP Avrupa'da halkla buluşmaya devam ediyor
7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Avrupa’da oldukça iddialı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) halkla buluşmaya devam ediyor. Fransa’nın Metz ile Almanya’nın Freiburg kentlerinde düzenlenen panellere yüzlerce kişi katıldı.


Seçimlere yönelik çalışmalar kapsamında Fransa’nın Lorraine bölgesinin başkenti Metz’de 400’e yakın kişinin katılımıyla bir panel düzenlendi. Alevi Birlikleri Federasyonu ile Metz ve Saint Avold kentlerindeki Kürt halk meclislerinin desteklediği panele HDP Eşbaşkan Yardımcısı Alp Altınörs ile ABF adına ise Süleyman Arslan katıldı.

Panelde seçimlere ilişkin değerlendirmeler yapılırken, 7 Haziran’da ötekileştirilmiş kesimlerin tek temsil gücünün HDP olduğuna vurgu yapıldı. HDP’nin seçimlerden sonraki konumunun da tartışıldığı panelde, AKP’nin ve Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hesaplarının önündeki tek gücün HDP olduğuna dikkat çekildi.

Birçok kesimden yüzlerce kişinin katıldığı panelde, HDP’nin seçim çalışmalarına verilecek destek ile ülke sorunlarına yönelik politikalarına dair sorular etrafında karşılıklı tartışmalar da yürütüldü.

ALTINÖRS: HDP’Yİ ANLAYACAKLARINI VE YANINDA OLACAKLARINI GÖRDÜK

Panelleriyle ilgili bir açıklama yapan HDP Eşbaşkan Yardımcısı Alp Altınörs, daha önce yan yana gelmemiş kesimlerin bugün aynı ortamda olduğuna dikkat çekti. Altınörs şöyle dedi: “Burada (Metz kentinde) belki daha önce yan yana gelmemiş kesimler yanyana geldi. Çok zengin bir bileşim vardı. Aleviler, Kürtler, Türkler, Çerkezler, dindar kesimler HDP’nin birleştiriciliğiyle bir araya geldiler.”

HDP’ye destek amacıyla düzenlenen toplantıların önemine değinen Altınörs, partilerinin bu seçimlerde Avrupa’daki emekçiler ile mülteci konumuna düşmüş sürgünlerin tercihi haline geldiğinin de altını çizdi. Altınörs sözlerini şöyle devam ettirdi: “Aslında doğrudan doğruya Avrupa’da seçimlerinin bu tür halk toplantılarıyla hazırlanması çok verimli bir yöntem. İnsanlar sorularını sordular, akıllarında ne varsa onu açıkça ifade ettiler. Bugün bu salonda çıkan netleşmenin, Alsace-Lorraine bölgesinde HDP’ye bir kazanım olarak döneceğini düşünüyorum.

Avrupa’da yaşayan, burada sürgünde bulunan, mülteci olarak yaşayan ya da ekonomik nedenlerle buraya gelmiş insanların bu seçimlerde HDP’nin dayanacağı başlıca kesimleri oluşturuyor. Onlar demokrasi, emek mücadelesinde bedel ödemiş insanlar ve bu mücadeleyi zafere ulaştırma, kazanımla sonuçlandırma noktasında bir çaba içerisinde olan HDP’nin yanında olacaklarını, HDP’yi anlayacaklarını, HDP’nin yürüttüğü barajı yıkma ve demokratik halk iktidarı yönündeki mücadeleyi destekleyeceklerini bugün bir kez daha bu halk toplantısıyla görmüş olduk.

Avrupa’nın diğer kentlerinde de bu tür toplantıların verimli sonuçları olacağına inanıyoruz.”

KOÇ: ERDOĞAN’A YENİLGİYİ TATTIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Almanya'nın Freiburg kentinde de çalışmalarına devam eden HDP Seçim Komisyonu tarafından geniş katılımlı bir halk toplantısı düzenlendi. Freiburg Kürt Toplum Merkezi'nde yapılan toplantıya Nav-Dem Eşbaşkanı Yüksel Koç da katıldı.

Konferans salonunu dolduran kitleye seslenen Koç, yaşanan son siyasi süreç ve 7 Haziran seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Amerika'nın Fazilet Partisi'ne yaptığı müdahale ile ortaya çıkan AKP'nin en önemli hedefinin PKK'yi tasfiye etmek olduğunu belirten Koç, Kürt halkı ve temsilcilerinin mücadelesi ile devletin çözüm masasına oturmak zorunda kaldığını belirtti.

HDP'nin seçim zaferinin çözüm masasında oturan Kürt Halk Önderi Abdullan Öcalan'ın elini göndereceğini belirten Yüksel Koç, "AKP bu zaferi önlemek için her yolu deniyor. Ama HDP, bu oyunların hepsini bozup zaferini ilan edecek. 2015 seçimleri bizim için stratejiktir. Ya tekçi ya da özgürlükçü güçlerin zaferi olacak. 2015 seçimleri için her eve gitmeliyiz. Sadece seçim komisyonları çalışacak diye bir düşünceyi kabul etmiyoruz. Herkes kendini görevli görüp çalışmalarda yerini almalıdır. Bu seçimin zaferi de, yenilgisi de hepimizin olacak” dedi.

Avrupa’da yaşayanların Türkiye ve Kürdistan’daki yakınlarına ulaşarak seçimlerde HDP’ye oy vermeleri yönünde çaba sarfetmesini de isteyen Koç, şöyle devam etti: “Buradaki çevremizi ikna etme çabasının yanı sıra ülkedeki çevremize de ulaşıp ikna etmeliyiz. 'Benim bir oyum var, HDP'ye vereceğim' demek yetmiyor. 'HDP için kaç oy kazandıracağım'. Bizim seçim çalışmamız bu yönde olmalıdır. Çok çalışacağız, çünkü Erdoğan ve Davutoğlu'na yenilgiyi tattırmak boynumuzun burcudur" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER