HDP, belediyelere petrolden pay talebiyle kanun teklifi verdi

HDP, bölge illerinde bulunan belediyelerin alanlarında çıkarılan petrolden pay almaları için hazırladığı kanun teklifini Meclis’e verdi. Teklifte, bölgede çıkarılan petrolün yarısının gelirinin çıkarıldığı ilin belediyesine verilmesi öngörülüyor.

HDP, belediyelere petrolden pay talebiyle kanun teklifi verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, “Türk petrol kanunu, belediye kanunu ve büyükşehir belediyesi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi”ni Meclis Başkanlığı’na sundu.

Ata, Türkiye’de çıkarılan petrolün büyük bölümünün Batman’da çıkarıldığını ancak işsizlik oranı en yüksek il olmasına rağmen elde edilen gelirin bölge ekonomisine herhangi bir katkısı olmadığını belirtti.

Ata, “Petrol gelirlerinin halka ulaşmasını sağlamak için bu gelirlerin bir kısmının yerel yönetimlere aktarılması zorunludur” dedi. Ata’nın verdiği kanun teklifinde, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 9. Maddesine “Bu madde kapsamında tahsil edilen devlet hissesinin yarısı Maliye Bakanlığı’nca petrolün üretildiği yerin bağlı olduğu büyükşehir veya il belediyesi hesabına aktarılır” eklemesi yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 22:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER