HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı gözaltında

HDP Beyoğlu İlçe binasına düzenlenen polis baskını sonrası aralarında HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir’in de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sabahın erken saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe binasına baskın düzenledi.

Sabah 07.00 sıralarında düzenlenen baskına çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat timleri katılırken, polis helikopteri de havadan destek verdi.

Ağaççileği Sokağı’ndaki parti binasında yapılan aramada, kapılar kırılarak içeri girilirken, baskın sonucu HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir’in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınarak,İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Pişkin: Cinayetle ilgili 9 kişiyi gözaltına alındı

Yaklaşık üç saat süren baskın sonrası polis binadan ayrılırken, baskın sonasında açıklama yapan Levent Pişkin şunları söyledi:

“Savcılık dün bir karar almış. Çok alakasız, parti örgütümüzle, ilçemizle, HDP Beyoğlu ilçesi ile hiç ilgisi olmayan bir cinayet sebebi ile parti ilçe örgütünde arama yapılmasına karar verilmiş. Memurlar içeri girmiş ve arama yapmışlar. Memurlar içeride 8 sayfa tutanak tutmuşlar. İçeride her ne buldularsa.

“Arama Rıdvan Gül’ün öldürülmesi ile ilgili. Dosyada kısıtlama kararı olduğu için, gerekçeleri göremiyoruz. Yine bir kısıtlama kararı, hukuksuzluk, engelleme. Her halükarda önünüze çıkmaya devam ediyor.

“Gelip 8 sayfalık tutanak tuttuklarını, tüm suç unsurlarını alıp götürdüklerini söylediler. Cinayetle ilgili 9 kişiyi gözaltına aldıklarını biliyoruz.”

Soylu: Keyfi yaklaşım

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ise bina önünde açıklama yatığı açıklamada, yapılan aramanın hukuksuz ve keyfi bir yaklaşım olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve siyasi parti liderlerinin karalama kampanyası sonucu bu tür keyfi yaklaşımlarla partilerinin arandığını ifade etti.

“Keyfiyetçi yaklaşım her tarafta var, saldırılar her tarafta var. Bu saldırılar paralel olarak partimize de bu şekilde yansımakta” diyen Soylu, parti binasında evrakların, hard disklerin imzasız bir şekilde alındığını söyledi.

Öte yandan HDP Beyoğlu İlçe Örgütü de, saat 14.00’te Galatasaray Lisesi önünde yapacakları basın açıklamasına katılmaya çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER