HDP, DBP, DTK, HDK ve KJA ortak açıklama yapacak

HDP, DBP, KJA, DTK ve HDK eş başkanları, milletvekilleri, belediye eş başkanları dahil tüm seçilmişlerin katılımıyla Diyarbakır’da saat 17.00’da ortak açıklama yapacak.

HDP, DBP, DTK, HDK ve KJA ortak açıklama yapacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kongra Jinen Azad/Özgür Kadın Kongresi (KJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokatik Kongresi (HDK) eş başkanları, milletvekilleri, belediye eş başkanları dahil tüm seçilmişlerin katılımıyla Diyarbakır’da ortak açıklama yapacak.

Açıklama DTK binası önünde saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

Açıklamanın hazırlıklarına ilişkin konuşan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanıvekili Abdullah Eflatun, açıklamanın birçok boyutuyla kapsamlı mesajlar içerdiğini belirterek, bunlardan birinci gündemin PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu söylemişti.

Eflatun, açıklamada Kürt sorununun çözümüne ilişkin tarihten bu yana barışta ısrar eden Kürt halkının talebinin bir kez daha yinelenerek dünya kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Açıklamanın yapıldığı alanda en az 500 kişi ile güvenliğin sağlanacağını ifade eden Eflatun, bundan sonra yapacakları tüm eylem ve etkinliklerde kendi güvenliklerini sağlayacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER