HDP heyeti Hewler'den sonra Kandil'e gitti

İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra Federal Kürdistan Bölgesi'nde temaslarda bulunan HDP heyeti, bugün Kandil'e gitti.

HDP heyeti Hewler'den sonra Kandil'e gitti
İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra Federal Kürdistan Bölgesi'nde temaslarda bulunan HDP heyeti, bugün Kandil'e gitti. 


HDP grup başkan vekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, Kandil'e gitmek üzere dün akşam saatlerinde Hewler'e ulaştı. Baluken ve Buldan ile birlikte Hewler'de temaslarda bulunan Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana bir araya gelerek Kandil'e gitti.

Heyet, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı ve YNK Lideri Celal Talabani ile yapılan görüşmeyi ve Leyla Zana ile Sırrı Süreyya Önder'in Öcalan ile yaptıkları görüşmeyi, Kandil'de KCK yetkilileri ile ele alacak. Görüşmenin bir başka önemli gündemi de İzleme Kurulu'na ilişkin olacak. 

Heyet ile hükümet arasında yapılan görüşmelerde İzleme Kurulu'nun kurulması gündeme gelirken, heyet kurula ilişkin KCK'nin görüşlerini alacak. Heyetin Kandil temaslarının ardından Öcalan ile görüşmesi bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 00:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER