HDP heyeti Kürdistan Bölgesi'ne sığınan Ezidileri ziyaret etti

HDP milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşan heyet IŞİD’in Şengal’deki saldırısı ardından Irak Kürdistan Bölgesi’nin Duhok ve Zaho kentlerine sığınan Ezidi Kürtleri ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşan heyet bir heyet Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 3 Ağustos’ta Ezidilerin yaşadığı Şengal’i işgal etmesi ardından IŞİD katliamından kaçıp Irak Kürdistan Bölgesi’nin Duhok ve Zaho kentlerine sığınan Ezidi Kürtleri ziyaret etti.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Zaho kentine giden heyette HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Mardin milletvekilleri Erol Dora ile Gülseren Yıldırm, Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Feleknaz Uca, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın yanı sıra Batman ve Mardin belediyesi eş başkanları ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri de eşlik etti.

Heyet Zaho’da inşaat ve okullarda kalan Ezidi Kürtleri ziyaret etti.

Meryem Azra Kilisesi’ndeki Hıristiyanları da  ziyaret eden heyet daha sonra Ezidilerin durumu hakkında Zaho Kaymakamı’ndan bilgi aldı.

Heyet buradan Duhok’a geçti. Burada Duhok İl Meclisi Başkanı Fehim Abdullah ve Duhok Valisi Ferhad Emin Ertuşi ile görüşerek bilgi aldı.

Heyet Ezdilerin kutsal mekanı Laleş’i ziyaret ettikten sonra Erbil’e geçecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER