HDP Heyeti Kurtulmuş ile bir araya geldi

HDP heyeti, bugün Başbakanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Heyetin yarın da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor.

HDP Heyeti Kurtulmuş ile bir araya geldi
HDP heyeti, bugün Başbakanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Heyetin yarın da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor.


HDP heyeti ile yapılan görüşmenin içeriğine ilişkin herhangi bir bilgi vermeyen Kurtulmuş, "Süreç başarı ile sonuçlanacaktır. Türkiye örnek bir sonucu ortaya çıkaracaktır" dedi.

HDP heyeti, İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Kandil’e giderek KCK yetkilileri ile bir araya gelmişti. Heyet hükümet yetkilileri ile de temaslarını sürdürüyor.

HDP Heyeti bugün de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile bir saate yakın görüşen HDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken'in, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Bugünkü görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kurtulmuş, Kürt sorununa işaret ederek, sorunun bir yıllık bir sorun olmadığını belirterek, "90 yıllık bir sorunun çözümü ile uğraşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'de herkesin sürece destek verdiğini vurgulayan Kurtulmuş, 5-10 sene öncesine göre inanılmaz adımların atıldığını savunarak, ana dilde eğitimin önünü açtıklarını iddia etti. Çözümün gerçekleşmesi için sadece silahların bırakılmasının yetmeyeceğini kaydeden Kurtulmuş, siyasetin tehdit altında yapılmaması ve tehditlerin önlenmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, "Süreç başarı ile sonuçlanacaktır. Türkiye örnek bir sonucu ortaya çıkaracaktır" değerlendirmesinde bulundu. Kurtulmuş, görüşmenin ayrıntılarına ilişkin ise her hangi bir bilgi vermedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER