HDP Heyeti Şemdinli'de incelemelerde bulundu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde hendek kazarak yol kapatıp kimlik kontrolu yapan PKK'lilere yönelik başlatılan operasyonların ardından HDP Milletvekilleri bugün ilçeye gelerek incelemelerde bulundu.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde hendek kazarak yol kapatıp kimlik kontrolu yapan PKK'lilere yönelik başlatılan operasyonların ardından HDP Milletvekilleri bugün ilçeye gelerek incelemelerde bulundu. Çatışmalarda zarar gören evleri gezen miletvekilleri, yaşananlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutup, çözüm sürecine dönülmesi gerektiğini söyledi.

Şemdinli-Yüksekova Karayolunu ilçenin Küçük Sanayi Sitesi civarında hendek kazılarak kapatılması ve burada kimlik kontrollerinin yapılması üzerine PKK'lilerele güvenlik güçleri arasında 14 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, bugün yerini nisbeten sessizliğe terk etti. işyerlerini halen kapalı olduğu ilçede vatandaşlar cadde ve sokaklara çıkarken, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Selami Özyaşar, Ağırı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, Hakkari Milltvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, Hakkari ve Yüksekova'deki bazı belediye eş başkanları, HDP, DBP yönetecileri ve bazı STK temsilcilerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup da ilçeye gelerek incelemelerde bulundu.

İlçenin Karşıyaka ile Beşevler Mahallesi, Altınsu köyü ve bu köye bağlı Meydan, Yelde Mahallesi ile Dereboyu mezrasına gelen 20 kişilik heyet, çatışmalarada hasar gören evleri gezerek sahipleri ile görüştü. Van Miletvekili Lezgin Botan, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, ilçenin savaş alanına döndüğünü belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Botan, "Silvan, Varto, Kürdistan’ın şuan bir çok il, ilçe ve beldelerinde buradaki vahşetin 10 katını gerçekleştirmektesiniz. Bu savaş suçunu işlemekten vazgeçin meşrutiyetiniz kalmamış. Böyle devam edmezsiniz. Siz bu kanın içinde boğulacaksınız. İster asker, ister polis, ister gerilla ve ister sivil halkımız, bunu yapan, bunun kararını veren, 7 haziran seçimini yok hükmünde sayan, içine sindirmeyen, 77 milyona savaş şantajını yapan savaş zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Mahkum ediyoruz. Ey türk kardeşim, ey türk anneleri, ey türk aydınları, ey vicdanlı kamuoyu neredesiniz. Bakın sizin vergilerinizle hamile kadınlar düşük yapıyor. Çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor. İnsanlar evlerinden barklarından ediniyorlar. Kürt kardeşin öldürülüyor. Bunu kabul etme. Bu katliama, iktidarı için, kirli sarayın kavgası için sessiz kalma" dedi.

Nihat Akdoğan ise yaşananların kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti. Akdoğan, obüs topunun isabet ettiği Tahirhan Özel’in evinde yaptığı incelemede şarapnel parçalarının isabet ettiği namazlığı göstererek, iste sizler bunlarla övünüyorsunuz. Ama namaz üzerindeki insanları da katlediyorsunuz" dedi.

HDP heyetinin ilçedeki temasları sürüyor. 
Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER