HDP ve CHP'den KHK ile belediyelere kayyum atanmasına tepki

Belediyelere kayyum atanmasını içeren düzenlemenin gece yarısı çıkarılan KHK ile yasalaşmasına CHP ve HDP'den tepki gelirken, söz konusu kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulabileceği belirtildi.

HDP ve CHP'den KHK ile belediyelere kayyum atanmasına tepki

Belediyelere kayyum atanmasını içeren düzenlemenin gece yarısı çıkarılan Kanun Kükmünde Kararname (KHK) ile yasalaşmasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden tepki geldi. 

 İMC TV’ye konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen “kanun yoluyla hile yapılmıştır. Vesayet rejimi ilan edilmiştir” derken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, parti olarak tüm KHK’ları Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götüreceklerini söyledi.

HDP'li Bilgen şunları söyledi: 

"Çok açıkça kanun yolu ile hiledir. Yerel yönetimleri tümüyle ortadan kaldıran bir vesayet rejiminin ilan edilmesidir. Tek başına Anayasa Mahkemesi'ne gitme imkanımız yok. Eğer CHP birlikte götürme yada kendi başına giderse önemli bir sorumluluktur."

Tanrıkulu ise şunları dedi:

"Hükümet yetkisini aşmıştır ve anayasaya aykırı davranmıştır. Seçilmiş belediyelere kayyum atamak gibi demokrasi ile bağdaşmayan bir düzenlemeyi kanun hükmünde kararname ile çıkarmak akıllara ziyandır ve bunu kabul etmek mümkün değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, söz konusu kanun değiştirilmezse Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin planlarını yapıyor."

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER