HDP'den Bozdağ'a: Yargıya talimat mı veriyorsunuz?

HDP milletvekili Beştaş, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun reddedileceğini açıklayan Adalet Bakanı Bozdağ’a “Yargıya talimat mı veriyorsunuz?” diye sordu.

HDP'den Bozdağ'a: Yargıya talimat mı veriyorsunuz?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yapılan başvurunun reddedileceğini açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklaması Meclis’e taşındı.

Bozdağ, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması düzenlemesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla ilgili olarak, “Dokunulmazlıklarla ilgili anayasaya madde ekleyen düzenleme, yasama faaliyeti olduğundan bireysel başvuru konusu yapılamaz” demişti.

Soru önergesinde Meral Danış Beştaş, Bozdağ’a şunları sordu:

* Adalet Bakanı olarak bu sözlerinizle görüş bildirmek suretiyle yargıya açıkça talimat mı veriyorsunuz?

* Hangi gerekçe ile yargıya alenen talimat veriyorsunuz?

* Adalet Bakanı ve hukukçu olarak yargıya müdahale teşkil eden beyanlarınızın Anayasa ve yasalar nezdinde suç teşkil ettiğini düşünüyor musunuz?

* Bizzat hukukçu kimliğiniz ile Anayasal güvence altında olan kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı tutum ve davranışınızın gerekçesi nedir?

* Mahkemelerin objektif, evrensel hukuk ilkeleri ve vicdani kanaatlerine göre karar vermelerine neden müdahale ediyorsunuz?

* Yargı mensuplarının vereceği kararları önceden belirleme yetkisini nereden alıyorsunuz?

* Yargıya müdahale biçiminde seyreden tutum ve icraatlarınız vatandaşların adalete olan güvenini sarstığını düşünüyor musunuz?

* Türkiye artık bir hukuk devleti değil mi?

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER