HDP'den Can Dündar açıklaması

HDP, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yapılan silahlı saldırıyı kınayarak, demokrasi, barış ve emek güçlerini ortak tutum almaya çağırdı.

HDP'den Can Dündar açıklaması
 Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yapılan silahlı saldırıyı yayınladığı açıklama ile kınadı.

"Bir ülkede görevini yapan gazetecileri vatan haini ilan eden, 'bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu' diyen bir Cumhurbaşkanı oldukça bu tür saldırıların yaşanması da olağanlaşır" denilen açıklamada, bu gelişmelerin kabul edilemez olduğu ve bunlar karşısında susulmayacağı belirtildi.

Meclis'i, yargıyı, gazeteleri ve televizyonları, tüm medyayı, üniversiteleri, tüm siyaset alanını kontrol altına alma anlayışına karşı seyirci kalınmayacağının vurgulandığı açıklamada, "Tek kişi' yönetimi ile demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının bir arada bulunması mümkün değildir. Bir kez daha bu saldırıyı, azmettirici tutum ve söylem geliştiren siyasileri en sert şekilde kınıyor; Can Dündar'a, yakınlarına ve tüm basın camiasına geçmiş olsun diyor; demokrasi, barış ve emek güçlerini ortak tutum almaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER