HDP'li bakanlardan tutuklu belediye eş başkanlarına ziyaret

HDP’li bakanlar Konca ve Doğan, tutuklanan belediye eş başkanlarını ile HDP yöneticileri ve hasta tutukluları ziyaret etti.

HDP'li bakanlardan tutuklu belediye eş başkanlarına ziyaret

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Sincan ve Kırıkkale F Tipi cezaevlerinde tutuklu bulunan belediye eş başkanlarını ziyaret etti.

Bakanlar önce, Ankara’daki Sincan F Tipi Cezaevi içinde bulunan hastanede tutulan ağır hasta tutuklu Vedat Dağ’ın durumunu öğrendi, ardından da Sincan F Tipi Kadın Cezaevi’ne sevk ile getirilen tutuklu Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Çetin, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya ile görüştü.

Bakanlar diğer belediye eş başkanları ile yaptıkları görüşmenin ardından tutuklandıktan sonra Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’ne sevk ile getirilen Silvan Belediye Eş Başkanı Seyid Narin, Sur Belediyesi Eş Başkanı Ali Rıza Çiçekli, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Nusaybin ilçe yöneticisi Erhan Dinç ve HDP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanı İsmail Kaya ile hasta tutuklu Yılmaz Kahraman’a ziyarette bulundu.

Belediye eş başkanları, özyönetim ilan etmesinin ardından tutuklanmışlardı.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER