Heseke'de çetelerin etrafındaki çember daralıyor

YPG / YPJ güçlerinin Hesekê merkezini işgal etmek isteyen çete gruplarına yönelik başlattığı operasyon devam ediyor. Çeteler etrafındaki çember her geçen gün biraz daha daralıyor.

Heseke'de çetelerin etrafındaki çember daralıyor
 YPG / YPJ güçlerinin Hesekê merkezini işgal etmek isteyen çete gruplarına yönelik başlattığı operasyon devam ediyor. Çeteler etrafındaki çember her geçen gün biraz daha daralıyor.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Hesekê’nin doğu, güney ve batısından ilerleyen YPG / YPJ güçlerinin kent merkezindeki DAİŞ çeteleri etrafındaki çemberi her gün biraz daha daralttığını kaydetti. Dün öğleden sonra YPG / YPJ güçlerinin Hesekê’nin batısındaki batısındaki Neşwê mahallesinde çetelerin işgal ettiği 5 noktayı daha özgürleştirdiğini belirtti.

YPG / YPJ güçlerinin bugün sabah saatlerinde ilerleyişini sürdürdüğünü belirten YPG Basın Merkezi, “Neşwê mahallesindeki stratejik Harun Reşîd okulunu çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir dedi.

YPG Basın Merkezi çatışmaların yaşandığı operasyonların devam ettiğini de vurguladı.

KOBANÊ’NİN GÜNEYİNDE ÇETELERE AĞIR DARBELER VURULUYOR

Kobanê’nin güneyinde çete işgali altındaki alanlarda çetelere karşı operasyon da devam ediyor.

Dün gündüz ve gece saatlerinde sürdürülen operasyonlarda YPG / YPJ güçlerinin çetelere önemli darbeler vurduğunu belirten YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verdi: “Güçlerimiz bu operasyonlarda Sirîn yakınlarında bulunan Şuxha ve Mirabba köyleriyle Mirabba tepesini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Şuxha köyünde yapılan operasyonda 1 çete üyesi sağ olarak ele geçirilmiştir.

Güçlerimiz Elganê ve Qilhaydê köylerinin güneyine doğru da ilerlemeye kaydetmiştir. Bu operasyonlardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

Bu operasyonlarda yaşanan çatışmalarda kahramanca savaşan 5 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”

Silûk kasabası yakınlarında bulunan Til Hemama Tirkmêna köyüne sızan çete grubuna yönelik YPG / YPJ güçleri arasında kısa süreli bir çatışma yaşandığını kaydeden YPG Basın Merkezi, “Çatışma ardından güçlerimiz alanda geniş çaplı bir operasyon başlatmıştır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER