HESOB'tan duyuru: Mağdur esnafın kredileri ertelendi

Hakkari Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB), üye esnaflara Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince verilen kredilerin bir yıl boyunca faizsiz ertelendiğini açıkladı.

HESOB'tan duyuru: Mağdur esnafın kredileri ertelendi
Hakkari Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden (HESOB) yapılan açıklama şu şekilde:

"13 Mart 2016 tarihi itibarıyla sokağa çıkma yasağı uygulanan Yüksekova ilçemizde Esnaf ve Sanatkarımıza yönelik çalışmalarımız sonucu, konfederasyonumuz (TESK) tarafından çalışma yürütülmüş ve kredi kefalet kooperatiflerimizce kefaleti olan Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince verilen krediler bir (1) yıl boyunca faizsiz ertelenmiştir.

Söz konusu kredi ertelemeleri konfederasyonumuzca yayınlanan genelgeyle tarafımıza bildirilmiştir. Genelgede kredi ertelemesine yönelik izah şu şekildedir: 2016/8830 sayılı “ Diyarbakır, Mardin, Şırnak, ve Hakkari illerinde faaliyet gösteren ve yaşanan olaylar nedeniyle İşleri/İşyerleri zarar gören Esnaf ve Sanatkarların, Halk Bankası tarafından sağlanan düşük faizli kredi kullandırılmasına yönelik bakanlar kurulu kararı kapsamında olan kredi borçlarının ertelenmesine dair” 05/05/2016 tarih ve 29703 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu karar çerçevesinde;

* Diyarbakır, Mardin, Şırnak, ve Hakkari illerinde (ilçeler dahil) faaliyet gösteren ve yaşanan olaylar nedeniyle işleri/işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarların, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamında olan kredi borçları ertelenmiştir.

* Esnaf ve sanatkârların, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkezi Birliğine (TESKOMB) bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan Bankadan kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarından, yaşanan olaylar nedeniyle işlerinin ve/veya işletmesinin zarar gördüğüne dair ilgili kamu idaresinden(Kaymakamlıklar ve Valilik) alınan resmi yazı ile birlikte bankaya yazılı müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

* Bu karar kapsamında borçları ertelenmiş olan esnaf ve sanatkârlara, talepleri halinde düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamında banka tarafından erteleme süresince düşük faizli kredi açılabilecek ve söz konusu Bakanlar Kurulu Kararlarında ertelemeye tabi borcu bulunanlara kredi açılmasını engelleyen hükümler uygulanmayacaktır.

* Ertelenen krediler nedeniyle; bu kararın yayımı tarihinden itibaren müracaat süresi sonuna kadar, borcun ertelenmesi halinde ise erteleme süresi sonuna kadar takip işlemi başlatılmayacaktır.

* Bu kararda yer almayan ertelemeye ilişkin hususlar hakkında Bankanın esnaf ve sanatkâr kredilerine ilişkin usul ve mevzuatı uygulanacaktır.

Esnaf ve sanatkârımıza ilanen duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER