HPG: Bingöl'deki olayla ilgimiz yok

HPG, Bingöl Emniyet Müdürü’ne yönelik silahlı saldırıyla ilgili “Şu anda Kürdistan’da halkımıza dönük geliştirilen saldırılara karşı, başta Bingöl’de olmak üzere yaşanan şiddet olayları tamamen lokal durumlar olup, HPG Merkez Komutanlığı olarak bizimle herhangi bir ilişkisi yoktur” açıklaması yaptı.

HPG: Bingöl'deki olayla ilgimiz yok

PKK’nin silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), Bingöl’de Emniyet Müdürü’nün yaralandığı, Müdür Yardımcısı’nın yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada Bingöl başta olmak üzere yaşanan şiddet olaylarının “tamamen lokal durumlar” olduğunu ifade ederek, kendileriyle bir bağlantısının olmadığını açıkladı.

Kobani eylemlerinde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen HPG açıklaması özetle şöyle:

“Çözüm sürecine ilişkin Önderliğimiz Başkan Apo 15 Ekim tarihine kadar süre belirlemiştir. Bizim için bu tarih ve bu zamana kadar yaşanacak gelişmelerin sonucunda siyasi irademiz olan KCK’nin vereceği karar önemlidir. Mevcut durumda hareketimizin siyasi iradesi tarafından bizlere, gerek devlet güçlerine gerekse de farklı yapılara karşı herhangi bir eylem yapma kararı ve talimatı verilmiş değildir.

“Bu nedenle güçlerimizin herhangi bir eylemsel faaliyeti ve planı henüz söz konusu değildir. Şu anda Kürdistan’da halkımıza dönük geliştirilen saldırılara karşı, başta Bingöl’de olmak üzere yaşanan şiddet olayları tamamen lokal durumlar olup, HPG Merkez Komutanlığı olarak bizimle herhangi bir ilişkisi yoktur. Ancak halkımıza dönük geliştirilen saldırılara karşı meşru müdafaa çerçevesinde misilleme hakkımızın saklı olduğu açıktır.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER