HPG'li Özer Gever'de son yolculuğuna uğurlandı

Doğubeyazıt'ta 3 gün önce çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Sinan Özer (Özer Gever) binlerce kişinin katilimı ile so yolculuğuna uğurlandı.

HPG'li Özer Gever'de son yolculuğuna uğurlandı
Ağrı'nın Doğubeyazit ilçesinde 11 Ağustos'ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Sinan Özer (Özer Gever) cenazesi ailesi ve Meya-Der yöneticileri tarafından teslim alınarak Yüksekova'ya getirildi. Özeri'in cenazesi ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suüstü (Şakitan) köprüsünde binlerce kişi tarafından karşılandı.


Büyük bir araç konvuyu ile ilçe erkezine getirilen Özer’in cenaze törenine ilçe esnafı da kepenk kapatarak katıldı. Özer'in cenazei Eski Kışla Mahallesinde bulunan Merkez Cami'de kılınan cenaze namazının ardında Orman Mahallesinde bulunan 'Yeni Şehitlik' mezarlığında son yolculuğuna uğrulandı.

Cenaze törenine HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belediye Eşbaşkanı Akif Kaya,  HDP, DBP, DTK ilçe ve belde eşbaşkanları, il genel meclis üyeleri, Kurdi-Der, Barşı Anneleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HPG'li Özer'in cenazesi  toprağa verildikten sonra kısa bir açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan,"Tüm bu ölüm ile katliamların tek sebebi ve sorumlusu Erdoğan'dır. Koltuk ve Saray sevdası için asker, polis ve gerillaların ölümüne sebep oluyor. Kendi iktidarı için savaş başlattı" İfadelerini kulandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2015, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER