Hükümetten Londra saldırısı sonrası ilk açıklama

Londra'da yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, 'İstanbul ne kadar güvenliyse Londra da o kadar güvenli' dedi.

Hükümetten Londra saldırısı sonrası ilk açıklama
İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento yakınlarında gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan açıklamalar geldi. Binali Yıldırım, "Terör herkesin başının belasıdır. İstanbul ne kadar güvenliyse Londra da o kadar güvenli. Terörü İslam ile özdeşleştirmeye çalışmak yanlış" dedi.

AB BAKANI ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İngiltere'de gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz. İngiltere AB Bakanı Alan Duncan'a dayanışma mesajımızı ilettim. Terör tüm ülkeler için tehdittir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmadan topyekun mücadele verilmelidir." dedi.

ÇAVUŞOĞLU: BİRLEŞİK KRALLIK HALKININ ACISINI PAYLAŞIYORUZ

Twitter hesabından açıklama yapan bir diğer isim de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Çavuşoğlu, “Londra’da Parlamento’nun bulunduğu Westminster bölgesinde meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Benzer saldırılara birçok kez maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, Birleşik Krallık ve Birleşik Krallık halkının acısını paylaşmaktadır” dedi. (DİHABER)

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER