İbrahim Kalın: Türkiye olarak S-400'lerden geri adım atmayız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin ABD karşısından S-400 hava savunma sistemleri konusunda geri adım atmayacağını söyledi. Kalın, “Kararlılığımız devam ediyor” dedi.

İbrahim Kalın: Türkiye olarak S-400'lerden geri adım atmayız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Haber Global televizyonunda Candaş Tolga Işık'ın sunduğu “Az Önce Konuştum” programına katıldı.

Gündemdeki konuları değerlendiren Kalın, Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma sistemleri konusunda ABD ile yaşanan gerilimde Türkiye'nin geri adım atmayacağını söyledi.

Kalın, “Burada durup dururken Türkiye ben onu değil bunu almak istiyorum demedi. Burada bir ihtiyaç var onu almak istiyorum dedi. Biz Türkiye olarak S-400'lerden geri adım atmayız. Kararlılığımız devam ediyor” diye konuştu.

S-400'lerin F-35 savaş uçakları için tehdit olmadığını belirten Kalın, “S-400'ler F-35'lere tehdit teşkil etmez. Bu tartışmaların teknik değil siyasi bir tartışma olduğunu görüyoruz. Türkiye olarak biz de diyoruz ki, gelin siyasi olarak çözelim. CAATSA yaptırımları anlamsız ve işlevsizdir. Bu tehdit dilleri bizi etkilemez” dedi.

Korona virüsü salgınının yükselişe geçmesi durumunda tedbirlerin artabileceğini dile getiren İbrahim Kalın, “Vaka sayıları ve can kayıpları artarsa yeniden kapanma ihtimali var. Devletin aldığı tedbirlere vatandaş uyum sağlarsa anlamlı. İstediğimiz aşılama süreci zaman alacak. Tedbirleri elden bırakmadan yolumuza devam etmeliyiz. Bireysel olarak her ihmal toplumu etkiler” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine de değinen Kalın, “Avrupa ile hiçbir zaman kopmayacağız. Bu süreçte inişli çıkışlı dönemler oldu. Türkiye perspektifinde bir daralma yaşadı Avrupa. Washington'dan emir alan bir Avrupa var. Avrupa kendi coğrafyasını bırakıp oraya bakıp perspektif belirlemesi küresel açıdan olumsuz hale getiriyor” şeklinde konuştu.

HABERİN TAMAMI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER