İddia: YPG ile Şam anlaştı

Suriye yönetimi ile YPG'nin Afrin için anlaştığı öne sürülüyor. Lübnan kanalı Al Mayadeen, Suriye ordusunun 'Türkiye'ye karşı' Afrin'e birlik göndereceğini öne sürdü.

İddia: YPG ile Şam anlaştı
Türkiye’nin Afrin harekâtı sürerken, bölgedeki Kürt güçleri ile Suriye yönetiminin anlaştığı öne sürüldü. İddiaya göre, YPG ve Şam’ın, ‘Türkiye ordusu ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) saldırılarına karşı koymak için Afrin’e Suriye ordusu birliklerinin gönderilmesi’ yönünde anlaştığı iddia edildi.


Haber, Lübnan’da Arapça yayın yapan ve Esad yönetimine yakınlığıyla bilinen Mayadeen televizyonunda yayınlandı. Kanalın ‘konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa’ dayandırdığı haberinde, Kürt güçleri ve Şam’ın Suriye ordusunun Afrin’e girmesi konusunda anlaşmaya vardığı ileri sürüldü. Haberde, kararın ‘Afrin’in korunması ve TSK ile beraberindeki güçlerin saldırılarına karşı koyulması’ amacıyla alındığı belirtildi.

İKİNCİ İDDİA: YPG’NİN SİLAH BIRAKMASI İSTEDİ

Russia Today (RT) Arapça’ya konuşan bir kaynak ise Kürtlerin, TSK’ya karşı Şam’dan destek istediğini ancak Şam’ın öne sürdüğü ön koşula uymak istememesi nedeniyle anlaşmaya ulaşılamadığını bildirdi. Kaynak “YPG, silahlarını Şam’a teslim etme koşulunu reddetti, bu nedenle görüşmeler anlaşmaya ulaşılamadan sonra erdi” dedi.

ABD DIŞİŞLERİ: BİLGİMİZ YOK

Rus sitesi Sputnik’e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon ise “Savunma Bakanlığı Afrin’de operasyon gerçekleştirmiyor ve hiçbir şekilde temsil edilmiyor. Böyle bir diplomatik anlaşma varsa, bu Dışişleri Bakanlığı’nın işi, Savunma Bakanlığı’nın değil” dedi. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER