İHD: Avukatlar hakkındaki tutuklama kararı tamamen hukuksuz

İHD, serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine ÖHD üyesi avukatların tutuklanması ve avukatlardan Hüseyin Boğatekin’in hükümete yakın medya tarafından hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

İHD: Avukatlar hakkındaki tutuklama kararı tamamen hukuksuz

İnsan Hakları Derneği (İHD)İstanbul Şubesi, geçtiğimiz hafta yapılan polis operasyonlarında gözaltına alınıp serbest bırakılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların savcılığın itirazı üzerine 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmasına dernek binasında düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi.

Toplantıda açıklamayı yapan İHD İstanbul Şubesi eski yöneticisi Ali Gök, çatışmalı süreçle birlikte, barış talebini yükselten ve hukuk devleti normlarına uygun bir idari işleyiş için mücadele eden herkesin “terör” ve “terörist” olarak nitelendirilerek düşman ilan edildiğini söyledi.

İHD, ÖHD ve ÇHD gibi insan hakları ve hukuk mücadelesi yürüten kuruluşlarda çalışan avukatların hedef haline getirildiğini ifade eden Gök, bu avukatlardan birinin de avukat Hüseyin Boğatekin olduğunu kaydetti.

Gök, avukat Boğatekin’in hükümete yakın medyada günlerce Ankara’daki patlamayı gerçekleştiren Seher Çağla Demir’in avukatı olduğu iddiasıyla hedef haline getirildiğini hatırlatarak, “Boğatekin ve ÖHD avukatları hakkındaki tutuklama kararı, tamamen hukuksuzdur. İHD olarak iktidarı bir an önce bu hukuksuzluktan vazgeçmeye çağırıyoruz,” dedi.

Ardından toplantıda konuşan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Temsilcisi Ümit Efe ise, İHD’nin insan hakları mücadelesi bakımından ülke için en önemli kazanımlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Bu saldırılardan korkmadığımızı ve mücadelede kararlılığımızı sürdüreceğimizi söylüyoruz” diye belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER