İHD Heyeti yaralı gazeteciyi ziyaret etti

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova köyünün Federal Kürdistan sınırında askerlerin ateş açması sonucu yaralanan vatandaşların tedavileri sürerken İHD heyeti de bölgede gitti.

İHD Heyeti yaralı gazeteciyi ziyaret etti

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli ilçesinin Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nin Yeşilova Köyü sınırında askerlerin ateş açması sonucu yaralanan Derecik Beldesi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ayhan Dinç ile beraberinde yaralanan 3 kişinin tedavileri sürerken, İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut ve beraberinde bulunan bir heyet ile Şemdinli ilçesine geldi.


İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Aknulut, Şemdinli Belediyesi Eşbaşkanı Seferi Yılmaz ile beraberinde bulunan kalabalık bir heyet Şemdinli Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren gazeteci Ayhan Dinç'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Akbulut: 'İncelemelerden Sonra Gerekli Açıklamayı Yapacağız'


Öğle saatlerinde Şemdinli İlçesine gelen İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, " bilindiği üzere dün akşam saatlerinde Şemdinli ilçemizin Yeşilova köyünde askerler ile vatandaşlar arasında bir gerginlik çıktı. Heyet olarak şimdi olay bölgesine gideceğiz. Bu olayın takipçisi olacağız. Konu hakkında detaylı açıklamayı incelemelerimizi tamamladıktan sonra yapacağız” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER