İhraç edilen akademisyen ve gazetecilerden yeni gazete!

İşsiz gazeteciler ile ihraç akademisyenlerinin ilk dayanışma örneği www.halagazeteciyiz.net yayın hayatına başladı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği'ni Sibel Hürtaş üstleniyor.

İhraç edilen akademisyen ve gazetecilerden yeni gazete!

Kanun Hükmünde Kararnamelerle kurumları kapatılan gazeteciler ile Kanun Hükmünde Kararnamelerle üniversitelerden ihraç edilen akademisyenler yeni bir internet portalıkurdular. www.halagazeteciyiz.net yayın hayatına başladı.

www.halagazeteciyiz.net internet sitesinin Genel Yayın Yönetmenliğini Gazeteci Sibel Hürtaş, Haber editörlüğünü KHK ile kapatılan Hayat TV Haber Editörü Sultan Özer yapıyor. Parlamento, diplomasi, ekonomi ve yüksek yargı alanlarında haberler üreten www.halagazeteciyiz.net internet sitesine Ankara’da KHK ile kurumları kapatılan gazeteciler ile sansür ve diğer nedenlerle işlerinden atılan gazeteciler haber üretiyor. Haberler İngilizce ve Türkçe yayımlanıyor.

İnternet sitesine KHK ile işlerinden atılan akademisyenler de yer alıyor. Ankara Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen akademisyenler Doçent Tezcan Durna ile Yardımcı Doçent Özlem Albayrak’ın da editörlük yaptığı www.halagazeteciyiz.net internet sitesinde, ihraç edilen akademisyenlerin basın ve ifade özgürlüğü alanına yönelik raporları yayınlanıyor.

‘İNATLA ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Genel Yayın Yönetmeni Sibel Hürtaş, “www.halagazeteciyiz.net internet sitesinin haksız bir şekilde çalışma hayatlarının dışına atılan gazeteciler ve akademisyenlerin dayanışma örneklerinin ilkini oluşturuyor” dedi.

Hürtaş, amaçlarının basın ve ifade özgürlüğünü hedef alan uygulamalara karşı, gazeteci ve akademisyenlerin en temel haklarına sahip çıkmak ve inatla üretmeye devam etmek olduğunu dile getirdi. İnternet sitesi Hollanda Büyükelçiliği Matra İnsan Hakları Programı ve ODTÜ Mezunlar Derneği tarafından destekleniyor. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER