İlk kez bir devlet başkanı Cumartesi Anneleri'ne destek verdi

Uruguay eski Devlet Başkanı Mujica ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın Galatasaray Meydanı’ndaki 553. buluşmalarına katıldı.

İlk kez bir devlet başkanı Cumartesi Anneleri'ne destek verdi

Cumartesi Anneleri/İnsanları Galatasaray Meydanı’ndaki 553. buluşmalarında adalet taleplerini yinelediler.

Bu haftaki buluşmaya, Türkiye’yi ziyaret eden Uruguay eski Devlet Başkanı Jose “Pepe” Mujica, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

Mujica, 27 Mayıs 1995’ten bu yana her Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri düzenleyerek, gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul cinayetlerde öldürülen yakınlarının faillerini arayan Cumartesi Anneleri’ne destek veren ilk devlet başkanı oldu.

cumartesi-anneleri

Bu hafta yapılan konuşmalarda kayıp yakınları Mujica’ya desteğinden dolayı teşekkür ederken Dargeçit JİTEM davasının cezasızlıkla mücadelede atılan bir adım olmasını, gerçeklerin açığa çıkması istendi.

Meydanda yoğun güvenlik önlemi alan polis buluşmaya katılanlara üst araması yaptı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER